Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρόμος στο Μενίδι: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα

Σκηνές θρίλερ έζησαν υπάλληλοι και πολίτες για ακόμη μία φορά στην περιοχή

14 Μαρτίου 2022 09:56
Τρόμος στο Μενίδι: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα (14/3) το πρωί σε τράπεζα στο Μενίδι. Το περιστατικό σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Δεκελείας από δύο άτομα. Αναζητούνται οι δράστες από την ΕΛΑΣ.

Έκλεψαν τον Άρη Πορτοσάλτε: «Μπήκαν τσο@#$%ια στο σπίτι»

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Ανατροπή στον θάνατο της Μαλένας: Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια - Τα νέα μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της - και ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Ερωτήματα προκύπτουν τώρα για τη νέα εξήγηση για τις αιτίες θανάτου του μικρού κοριτσιού στην Πάτρα πριν τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά». Αυτό - δηλαδή η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων - σημαίνει πως δεν πρόκειται για εγκλήματα.

«Εμπλοκή» Γιάννη Πλούταρχου στην τραγωδία της Πάτρας: Πως συνδέεται με την υπόθεση των νεκρών παιδιών; (video)

Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της «Π» αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας. «Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο», ανέφεραν χθες στην «Π».

Θρίλερ στην Πάτρα: Μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το ιατρικό ιστορικό και των τριών κοριτσιών, που έφυγαν διαδοχικά από τη ζωή μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο από τρία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η Αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις από τους γιατρούς που είχαν εξετάσει τις τρεις αδελφούλες. Καθοριστικές για τις έρευνες είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που κατέληξε μετά από καρδιακή ανακοπή, την οποία υπέστη από αδιευκρίνιστα αίτια. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά παιδί της οικογένειας που έχασε τη ζωή του, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Υπερβολική δόση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί εξετάζουν, μεμονωμένα αλλά και σε διασταύρωση με τις αδερφές της μικρής Τζωρτζίνας, όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις. Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται και οι ουσίες που το κορίτσι ελάμβανε στον οργανισμό του λόγω των θεραπειών που δεχόταν.

Οι επιστήμονες αναμένεται να εκτιμήσουν αν οι ποσότητες αυτές είναι σε επίπεδα που δικαιολογούνται ή αν υπάρχουν ενδείξεις υπερβολικής δόσης. Οι πηγές επισημαίνουν πως ο τρόπος χορήγησης της θεραπείας της Τζωρτζίνας αποτελεί βασικό ζητούμενο των ερευνών.

Οι επιστήμονες θα εστιάσουν και στον εντοπισμό οποιωνδήποτε άλλων «ξένων» ουσιών, πιθανόν τοξικών, στον οργανισμό της εννιάχρονης. Παράλληλα, θα αναζητηθεί οποιοδήποτε κοινό στοιχείο με τις αντίστοιχες εξετάσεις και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τις αδελφές της Τζωρτζίνας, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα.

Οι ειδικοί, όπως όλα δείχνουν, δεν βιάζονται -παρά την πίεση που ασκείται λόγω της δημοσιότητας- και εξετάζουν προσεκτικά κάθε εύρημα. Επιπλέον, φαίνεται πως αποκλείουν, τουλάχιστον για την ώρα, τη διενέργεια των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων από εργαστήριο του εξωτερικού. «Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ στα εργαστήριά μας», διαβεβαιώνει αρμόδιος παράγοντας στη Realnews, απαντώντας σε ερώτηση για το αν κρίνεται σκόπιμο να σταλούν δείγματα για ανάλυση και εκτός Ελλάδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share