Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Ανατροπή στον θάνατο της Μαλένας: Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια - Τα νέα μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας (video)

Απορρίπτεται από τους ιατροδικαστές η αρχική αιτία του θανάτου της μικρής Μαλένας

14 Μαρτίου 2022 09:19
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Ανατροπή στον θάνατο της Μαλένας: Δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια - Τα νέα μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της - και ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Ερωτήματα προκύπτουν τώρα για τη νέα εξήγηση για τις αιτίες θανάτου του μικρού κοριτσιού στην Πάτρα πριν τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά». Αυτό - δηλαδή η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων - σημαίνει πως δεν πρόκειται για εγκλήματα.

«Εμπλοκή» Γιάννη Πλούταρχου στην τραγωδία της Πάτρας: Πως συνδέεται με την υπόθεση των νεκρών παιδιών; (video)

Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της «Π» αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας. «Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο», ανέφεραν χθες στην «Π».

Θρίλερ στην Πάτρα: Μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το ιατρικό ιστορικό και των τριών κοριτσιών, που έφυγαν διαδοχικά από τη ζωή μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο από τρία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η Αστυνομία έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις από τους γιατρούς που είχαν εξετάσει τις τρεις αδελφούλες. Καθοριστικές για τις έρευνες είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, που κατέληξε μετά από καρδιακή ανακοπή, την οποία υπέστη από αδιευκρίνιστα αίτια. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά παιδί της οικογένειας που έχασε τη ζωή του, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Υπερβολική δόση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί εξετάζουν, μεμονωμένα αλλά και σε διασταύρωση με τις αδερφές της μικρής Τζωρτζίνας, όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις. Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται και οι ουσίες που το κορίτσι ελάμβανε στον οργανισμό του λόγω των θεραπειών που δεχόταν.

Οι επιστήμονες αναμένεται να εκτιμήσουν αν οι ποσότητες αυτές είναι σε επίπεδα που δικαιολογούνται ή αν υπάρχουν ενδείξεις υπερβολικής δόσης. Οι πηγές επισημαίνουν πως ο τρόπος χορήγησης της θεραπείας της Τζωρτζίνας αποτελεί βασικό ζητούμενο των ερευνών.

Οι επιστήμονες θα εστιάσουν και στον εντοπισμό οποιωνδήποτε άλλων «ξένων» ουσιών, πιθανόν τοξικών, στον οργανισμό της εννιάχρονης. Παράλληλα, θα αναζητηθεί οποιοδήποτε κοινό στοιχείο με τις αντίστοιχες εξετάσεις και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τις αδελφές της Τζωρτζίνας, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα.

Οι ειδικοί, όπως όλα δείχνουν, δεν βιάζονται -παρά την πίεση που ασκείται λόγω της δημοσιότητας- και εξετάζουν προσεκτικά κάθε εύρημα. Επιπλέον, φαίνεται πως αποκλείουν, τουλάχιστον για την ώρα, τη διενέργεια των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων από εργαστήριο του εξωτερικού. «Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ στα εργαστήριά μας», διαβεβαιώνει αρμόδιος παράγοντας στη Realnews, απαντώντας σε ερώτηση για το αν κρίνεται σκόπιμο να σταλούν δείγματα για ανάλυση και εκτός Ελλάδας.

«Στην ιατροδικαστική υπηρεσία γίνεται μια εξαιρετική δουλειά. Δεν πρέπει να πιεστούν οι επιστήμονες. Θα βάλουν την υπογραφή τους στα πορίσματα και πρέπει να είναι σε θέση, όταν αργότερα κληθούν στο δικαστήριο, να τεκμηριώσουν το καθετί. Πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις. Σύντομα θα βγει ένα πόρισμα που θα απαντά σε όλα τα ερωτήματα. Θα συνεκτιμηθούν τα πάντα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο», συνεχίζει η ίδια πηγή, ξεκαθαρίζοντας σε ό,τι αφορά τη μικρή Τζωρτζίνα ότι η καρδιά της δεν είχε πρόβλημα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα. Το βεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιοι γιατροί των νοσοκομείων που την εξέτασαν. Ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να λύσουν τον ‘‘γρίφο’’, τοποθέτησαν προληπτικά απινιδωτή στο παιδί. Η εννιάχρονη είχε υποστεί δύο ανακοπές, την πρώτη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, που την κατέστησε ανάπηρη, ενώ η δεύτερη ανακοπή την οδήγησε στον θάνατο», σημειώνεται.

«Δεν υπάρχει εξήγηση»

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων και της ιατροδικαστικής έκθεσης του εννιάχρονου παιδιού, αρκετοί γιατροί έχουν ήδη καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από εντολή της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στις καταθέσεις τους υπάρχουν κοινά σημεία, καθώς οι γιατροί αναφέρουν ότι, από τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί και έχουν περιέλθει σε γνώση τους, δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τους θανάτους των τριών παιδιών. Ακόμη, στους αστυνομικούς έχει επισημανθεί από τους γιατρούς ότι απέβη άκαρπη η έρευνα που έγινε για σύνδρομα κληρονομικής φύσεως, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της καρδιάς. Αν ίσχυε το αντίθετο, τότε ίσως να μπορούσαν να εξηγηθούν οι αιφνίδιοι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν καταθέσει γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου κατέληξε η εννιάχρονη Τζωρτζίνα, αλλά και από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Από τις καταθέσεις έχουν ήδη αντληθεί σημαντικά στοιχεία, που δημιουργούν μια εικόνα για το τι φαίνεται να έχει συμβεί στην υπόθεση των τριών κοριτσιών. Τα επόμενα 24ωρα, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, τη ΜΕΘ και την παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, ώστε να συμπληρωθεί η εικόνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share