Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα (14/3): Βελτίωση έως τα μέσα της εβδομάδας και νέα επιδείνωση προς το Σαββατοκύριακο - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για παγωμένο Μάρτιο (video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

14 Μαρτίου 2022 07:16
Καιρός σήμερα (14/3): Βελτίωση έως τα μέσα της εβδομάδας και νέα επιδείνωση προς το Σαββατοκύριακο - Προειδοποίηση Αρναούτογλου για παγωμένο Μάρτιο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βελτιωμένος από πλευράς φαινομένων αναμένεται ο καιρός σήμερα, καθώς προβλέπονται λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές και οι βροχές που θα σημειωθούν θα είναι τοπικές και μικρής έντασης.

Οι περιοχές που αναμένεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά είναι η Χαλκιδική, η ανατολική Θεσσαλία και η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Ελληνική "Σιβηρία" η Εύβοια - Συγκλονίζει η εικόνα από την παγωμένη θάλασσα του Αλιβερίου (φωτο)

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13°C και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ. Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές μικρής έντασης το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 – 4 μποφόρ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας, ενώ το Σαββατοκύριακο θα έχουμε νέα επιδείνωση του καιρού.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Πέμπτη. Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες με βροχή την Πέμπτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στη Χαλκιδική και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 11 βαθμούς, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς να εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από το απόγευμα βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

«Καμπανάκι» Σάκη Αρναούτογλου: Τα δύο πρόσωπα του καιρού αυτή την εβδομάδα – «Aγριεμένος ο φετινός Μάρτης»

Ο καιρός έχει βελτιωθεί αισθητά σήμερα μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου αναμένει νέες χαμηλές για την εποχή επίπεδα θερμοκρασιών από τα τέλη της εβδομάδας. «Στο μεταίχμιο δυο εποχών η χώρα αυτή την εβδομάδα!», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Όπως είχα αναφέρει και στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 από την προηγούμενη εβδομάδα, αν και αισθητή, πρόσκαιρη θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο υδράργυργος θα σκαρφαλώσει στα ηπειρωτικά στους 13 με 15 και τοπικά στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου!

Από την Πέμπτη όμως πρώτα στα βόρεια και κυρίως το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξαναπέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεία χιονοπτώσεων ακόμα και σε περιοχές με πάρα πολύ χαμηλό υψόμετρο. Aγριεμένος ο φετινός Μάρτης», γράφει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

σακησ-αρναουτογλου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share