Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υπόθεση βιασμού Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη - Νέα μεγάλη ανατροπή: Σοβαρές ενστάσεις και παραλείψεις στη δειγματοληψία DNA (video)

«Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός», δηλώνει ο ιατροδικαστής

13 Μαρτίου 2022 12:16
Υπόθεση βιασμού Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη - Νέα μεγάλη ανατροπή: Σοβαρές ενστάσεις και παραλείψεις στη δειγματοληψία DNA (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος, Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στo Mega αναφορικά με τις παραλείψεις που έγιναν στην δειγματοληψία του DNA της 24χρονης Γεωργίας και όλων όσων παρευρίσκονταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, τη νύχτα που η ίδια κακοποιήθηκε σεξουαλικά, όπως έχει καταγγείλει.

Ο ιατροδικαστής σημείωσε πως βάσει της έκθεσης του DNA δεν προκύπτουν δείγματα πως είχαν ληφθεί για έλεγχο τα κλινοσκεπάσματα από το δωμάτιο.

Όπως εκτίμησε ο κ. Γαλεντέρης, ο λόγος της παραπάνω παράλειψης ενδέχεται να είναι πως όταν οι υπεύθυνοι της διερεύνησης πήγαν να ελεγξουν τον δωμάτιο, ο χώρος πιθανότατα είχε ήδη καθαριστεί, όπως και τα κλινοσκεπάσματα και σημείωσε πως τα στοιχεία που τυχόν θα προέκυπταν από τα σεντόνια θα βοηθούσαν ιδιαίτερα.

«Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά στοιχεία δεν στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός» σημείωσε ο κ.Γαλεντέρης και συμπλήρωσε πως δεν γνωρίζει εάν τηρήθηκε το πρωτόκολλο δειγματοληψίας.

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος δήλωσε πως θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα εάν είχε ληφθεί δείγμα από το αίμα της Γεωργίας και τόνισε πως κάποιος έδωσε λάθος οδηγίες στους αστυνομικούς και δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο δειγματοληψίας.

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Πληθαίνουν τα ερωτήματα μετά την κατάθεση νέας μάρτυρος

Επιπλέον ερωτήματα για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη προκύπτουν ύστερα από την κατάθεση μία νέας κρίσιμης μάρτυρα που φέρεται να έχει δώσει παρόν -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- τα τελευταία 24ωρα στις δικαστικές αρχές που ερευνούν την εν λόγω υπόθεση.

Η εν λόγω νεαρή γυναίκα που δεν είχε εμφανισθεί μέχρι τώρα κι εντοπίσθηκε από περαιτέρω έρευνα της Δικαιοσύνης, είχε παραμείνει μέχρι τέλους στο πολυσυζητημένο πάρτι και φαίνεται να έχει δώσει κι αυτή μία διαφορετική εκδοχή των συμβάντων από αυτή που έχει περιγράψει η 24χρονη.

Η νέα μάρτυρας φέρεται να έχει προσδιορίσει ότι η 24χρονη μετά την επιστροφή της στο ξενοδοχείο δεν οδηγήθηκε σε κάποιο δωμάτιο που κακοποιήθηκε –όπως έχει ισχυρισθεί η καταγγέλλουσα- αλλά επέστρεψε στο πάρτι όπου κουβέντιαζε για αρκετή ώρα σε φιλικό τόνο με τον γόνο πλούσιας οικογενείας κι ακολούθως αποχώρησαν μαζί.

Εκείνο που προβληματίζει τις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ είναι ότι τους ισχυρισμούς της 24χρονης (στις καταθέσεις της και στις συνεντεύξεις της) δεν επιβεβαιώνει κανένας από τους παρευρισκόμενους μέχρι τέλους στο πάρτι, αλλά ούτε κι υπάλληλοι του ξενοδοχείου που ήλθαν σε επαφή μαζί της, δηλαδή συνολικά 10-12 άτομα. Ωστόσο η πλευρά της 24χρονης επιμένει στις καταγγελίες περί βιασμού και ζητά -όπως λέει- την δικαίωση της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share