Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες;

Χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ για το μήνα Μάρτιο

10 Μαρτίου 2022 10:41
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται και σήμερα η επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος» σε ολόκληρη τη χώρα με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ραγδαία αναμένεται να είναι η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική υποχώρηση.


Πρόκειται για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών για τον μήνα Μάρτιο όπως καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Φίλιππος».


Οι χιονοπτώσεις το πρωί της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022 εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Αν. Θεσσαλίας, των Β. Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες;

Ο πρώτος χάρτης δείχνει τα προβλεπόμενα ύψη βροχής και την ένταση των χιονοπτώσεων τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 10/3. Ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική Μακεδονία, την Αν. Θεσσαλία, την Αν. Στερεά Ελλάδα, την Αν. Πελ/νησο και τη Δυτική Κρήτη. Στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Ο επόμενος χάρτης δείχνει την πρόγνωση του αριθμητικού μοντέλου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο που θα επικρατήσουν το απόγευμα της Πέμπτης 10/3 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας. Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται πάνω από τα 200μ υψόμετρο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένουμε βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα χωρίς χιονόστρωση.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο πατώντας εδώ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής (video)

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Παρασκευή (11/03), ορισμένα σχολεία στην Βορειοανατολική Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Άνοιξε η εθνική οδός - Με αλυσίδες από τα διόδια Αφιδνών - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει, που χρειάζονται αλυσίδες - «Λουκέτο» σε σχολεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανέφερε πως σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση με τους δημάρχους και δήλωσε: «Και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής, όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή. Βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα». Ο κ. Πατούλης διευκρίνισε ότι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι Δήμοι.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα Πέμπτη (10/03)

Δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
  2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο-3ο Γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.
  3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share