Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Ο χιονιάς δε μας αφήνει ήσυχους στην Αττική μέχρι...» - Νέο «καμπανάκι» του Θοδωρή Κολυδά

Προειδοποίηση από το μετεωρολόγο

9 Μαρτίου 2022 18:16
«Ο χιονιάς δε μας αφήνει ήσυχους στην Αττική μέχρι...» - Νέο «καμπανάκι» του Θοδωρή Κολυδά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το «καμπανάκι» για τον καιρό χτύπησε για ακόμη μια φορά ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος επεσήμανε πως ο χιονιάς θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί για αρκετές μέρες την χώρα μας, και δη την περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα μας απασχολούν για τα επόμενα 24ωρα, με οκτώ βαθμούς λιγότερους σε σύγκριση με το φυσιολογικό, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή (13/3).

Η Αττική θα δει επίσης αρκετές χιονοπτώσεις ακόμη, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά της, αν και ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί και για πιο κεντρικά, με την αρχή να γίνεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/3).

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» κλείνει τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη 10/3 - Σε ποιες περιοχές

Καιρός: Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική την Πέμπτη 10 Μαρτίου, λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος, μετά από σενάρια που επαληθεύονται.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έχει σύσκεψη με τους δημάρχους της Αττικής, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποιες περιοχές θα κλείσουν τα σχολεία.

Έχει «κλειδώσει» η απόφαση για κλειστά σχολεία στη βορειοανατολική και τη δυτική Αττική που πλήττεται και θα πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία «Φίλιππος». Στο τραπέζι είναι να κλείσουν και σχολεία σε κάποιες περιοχές της ανατολικής Αττικής. Τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

κακοκαιρία φίλιππος αττική

Στο μεταξύ, τη διακοπή των μαθημάτων, για την Πέμπτη 10/3/2022 και την Παρασκευή 11/3/2022 σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), λόγω των καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο Δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Αναστέλλεται και η λειτουργία των Εσπερινών Γυμνασίων, Λυκείων, Εσπερινών ΕΠΑΛ την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κοζάνης.

Λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας «Φίλιππος», με Απόφαση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των παιδιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share