Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 9/3: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας! Πού θα φέρει χιόνια η κακοκαιρία «Φίλιππος» - Καμπανάκι Αρναούτογλου, Μαρουσάκη, Καλλιάνου (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

9 Μαρτίου 2022 08:01
Καιρός σήμερα 9/3: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας! Πού θα φέρει χιόνια η κακοκαιρία «Φίλιππος» - Καμπανάκι Αρναούτογλου, Μαρουσάκη, Καλλιάνου (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 9/3: Ραγδαία θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα μας λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος», με τους Κλέαρχο Μαρουσάκη, Σάκη Αρναούτογλου και Γιάννη Καλλιάνο να κρούον καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, δείτε εδώ τι προβλέπουν τα Μερομήνια για μέχρι και τον Απρίλιο.

Σάκης Αρναούτογλου: Πυκνές χιονοπτώσεις το Σάββατο - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Αττική

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, την Τετάρτη (8/3) το πρωί το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος δεν θα έχουν κάποια φαινόμενα μόνο κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά καθώς και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές όπως και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη βορειοανατολική Στερεά, στην κεντρο-βόρεια Εύβοια μέχρι και τις Σποράδες με βροχές χαμηλά, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα 200-400 μέτρα.

Μετά το μεσημέρι στην δυτική και κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει ενώ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν κάποιες μπόρες. Στη Θεσσαλία, στη Στερεά την Εύβοια και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Στην Αττική, τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές με τις πιο αξιόλογες να εκδηλώνονται στις πιο βόρειες - βορειοανατολικές περιοχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά - ημιορεινά πάνω από τα 400-500 μέτρα. Προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα θα επικρατήσει μόνο συννεφιά ενώ το βράδυ θα σημειωθούν ξανά φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προς το μεσημέρι θα σταματήσουν τα όποια φαινόμενα ενώ η θερμοκρασία τα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (10/03) θα έχει κρύο σχεδόν παντού στη χώρα ωστόσο τα σύννεφα δεν θα είναι το ίδιο πυκνά. Όπως τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, το δεύτερο μισό του Σαββάτου υπάρχουν ενδείξεις για πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα καθώς και στην Αττική.

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η χώρα: Πού θα χιονίσει - Η πρόγνωση Γιάννη Καλλιάνου

Mε ταχύ ρυθμό επεκτείνεται στη χώρα μας το νέο κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε πρώτα τη Βόρεια Ελλάδα. Τις επόμενες ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ασθενούς και μέτριας έντασης, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά κι όχι γενικευμένα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και στις Σποράδες.

Στα Επτάνησα θα επικρατήσουν πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ο καιρός θα είναι βροχερός.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κατά τις βραδινές ώρες, με το θερμόμετρο αν φτάνει από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα, μέχρι και σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες

Με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τετάρτη (09.03.2022) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Από το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο και από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σταδιακά θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share