Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καραμανλής: «Χωρίς διόδια όλοι οι Ουκρανοί που μπαίνουν στην Ελλάδα»

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε τούτες τις ημέρες»

7 Μαρτίου 2022 19:46
Καραμανλής: «Χωρίς διόδια όλοι οι Ουκρανοί που μπαίνουν στην Ελλάδα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς διόδια θα μπορούν να μετακινούνται οι Ουκρανοί που μπαίνουν στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του ο υπουργός Υποδομών γνωστοποιεί ότι σε συνεργασία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο αποφάσισαν όπως όλοι οι πολίτες της Ουκρανίας που εισέρχονται στην Ελλάδα να μην πληρώνουν διόδια, είτε στον Προμαχώνα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη οδική πύλη εισόδου στη χώρα μας, αλλά και σε κανέναν άλλο σταθμό του Εθνικού οδικού δικτύου.

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε τούτες τις ημέρες, αυτές τις ώρες της σκληρής δοκιμασίας», τονίζει ο κ. Καραμανλής.

Σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος - Takis Theodorikakos αποφασίσαμε, όλοι οι...

Posted by Kostas Karamanlis on Monday, March 7, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία - Συγκλονιστικά βίντεο από το Χάρκοβο: Περιμένοντας το... τρένο της σωτηρίας τους!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εικόνα από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Χάρκοβο που δείχνει λαοθάλασσα από πολίτες να περιμένουν το «τρένο προς την σωτηρία».

«Τελεσίγραφο» Μόσχας στο Κίεβο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - Οι τέσσερις όροι της Ρωσίας

Άμαχοι, γυναίκες και παιδιά συρρέουν κατά χιλιάδες για να προλάβουν το τρένο και να ξεφύγουν από τους βομβαρδισμούς των Ρώσων. Στη συγκλονιστική εικόνα αποτυπώνεται το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης και οι δραματικές συνέπειες που έχει ήδη φέρει η σύρραξη στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χιλιάδες απελπισμένοι πολίτες περιμένουν το τρένο

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Telegraph δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η ίδια εικόνα στην Ζαπορίζια με χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπου να προσπαθούν να μπουν στο τρένο.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ο Φιλίπο Γκράντι, τονίζει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί την «ταχύτερα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». «Πάνω από 1,5 εκατ. πρόσφυγες από την Ουκρανία πέρασαν τα σύνορα με γειτονικές χώρες μέσα σε δέκα ημέρες», ανέφερε ο κ. Γκράντι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share