Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Κοινά χαρακτηριστικά στους θανάτους - Υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε...» (Video)

Αποκαλύψεις του πρόεδρου ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρη Λέων

7 Μαρτίου 2022 10:00
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Κοινά χαρακτηριστικά στους θανάτους - Υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Την ώρα που η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα και αναμένονται, επίσης, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών στην 9χρονη Τζωρτζίνα, στο τελευταίο-χρονικά-παιδί από τα 3 που έφυγε από τη ζωή από την οικογένεια μέσα σε 3 χρόνια, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας Γρηγόρης Λέων συνεισέφερε στην υπόθεση-θρίλερ με κάποιες αξιοσημείωτες αναφορές.

Όπως είπε, αρχικά, μιλώντας χθες το πρωί της Κυριακής 06/03 στο OPEN:

«Κατ’ αρχάς το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως βλέπετε έχουν δημοσιευτεί οι εκθέσεις των δύο πρώτων παιδιών και μάλιστα κάποιοι εκ των πραγματογνώμων έχουν εκφράσει δημόσια την άποψή τους και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι από τις δύο πρώτες εκθέσεις ότι υπάρχει περιθώριο επαναξιολόγησης».

«Σίγουρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η τρίτη διαδικασία, δηλαδή της διαδικασίας που γίνεται στο τρίτο παιδί για να έχουμε τουλάχιστον μία έναρξη μίας διαδικασίας όμως απ’ ό,τι είδαμε με τους συναδέλφους βλέπουμε ότι ουσιαστικά από αυτά που έχουν δημοσιευτεί πρέπει να υπάρξει μία επαναξιολόγηση και της πρώτης και της δεύτερης έκθεσης», συνέχισε ο κ. Λέων.

«Πράγματι, θα σας έλεγα ότι φαίνεται ότι τα ευρήματα έχουν καταγραφεί σωστά και μάλιστα για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην πρώτη έκθεση φαίνεται ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή, εξαιρετική θα έλεγα παθολογοανατομική εξέταση, δηλαδή όταν πήγαμε στο μικροσκόπιο είδαμε τα σωστά ευρήματα στη συνέχεια όμως ο ιατροδικαστής προφανώς έχει την ευθύνη να αξιολογήσει όλο το υλικό και να ορίσει την αιτία θανάτου και το μηχανισμό.

Εκεί πιθανά χρειάζεται μία επαναξιολόγηση γιατί υπάρχει μία πληθώρα ευρημάτων και δυστυχώς υπάρχει μία κατεύθυνση συγκεκριμένη ενώ στα πλαίσια της διάγνωσης υπάρχουν και άλλα ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας.

Και συμπλήρωσε ο ίδιος: «Αν δει κάποιος την πρώτη και τη δεύτερη έκθεση έχουν κάποια κοινά ευρήματα».

Καταλήγοντας, όμως, ο Γρηγόρης Λέων είπε τα εξής:

«…οι συνάδελφοι που επαναξιολογούν τις υποθέσεις, έχουν τη δυνατότητα να διακρίνουν τα κοινά χαρακτηριστικά, στους πνεύμονες υπάρχουν κάποια στοιχεία που δίνουν δεδομένα και κάποια που οδηγούν σε κάτι που καλό θα είναι τεθεί πλέον επίσημα και μετά να το πούμε εμείς…».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share