Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μακελειό στην Ανδραβίδα: Το χρονικό του τετραπλού φονικού - Πώς προσπάθησε ο 61χρονος να εξαφανίσει τις σορούς (video)

Τι ανακοίνωσε η αστυνομία;

6 Μαρτίου 2022 13:51
Μακελειό στην Ανδραβίδα: Το χρονικό του τετραπλού φονικού - Πώς προσπάθησε ο 61χρονος να εξαφανίσει τις σορούς (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε επίσημες ανακοινώσεις προχώρησε η Αστυνομία σήμερα στην Πάτρα για το τετραπλό έγκλημα στην Ανδραβίδα και τη σύλληψη του 61χρονου ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ομολόγησε για τους θανάτους του ζευγαριού.

Στην παρουσίαση της υπόθεσης εξιχνίασης της τετραπλής ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας και σύλληψης του 61χρονου άντρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής της Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης ανέφερε:

«Σε βάρος του 61χρονου άντρα σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Η εξιχνίαση του εγκλήματος και η σύλληψη του δράστη είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε συνεργασία με το τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας και με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 61χρονος το απόγευμα της Τετάρτης πήγε στο σπίτι που νοίκιαζε σε ζευγάρι αλλοδαπών, οι οποίοι διέμεναν με τρία ανήλικα παιδιά και με τη χρήση πυροβόλου όπλου τραυμάτισε θανάσιμα τον 32χρονο αλλοδαπό πατέρα των δύο παιδιών, την 37χρονη αλλοδαπή σύζυγό του ενώ παράλληλα προκάλεσε φρικτό θάνατο με απόφραξη των αεροφόρων οδών, στα δύο ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος μετέφερε τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρειλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται στην οικία και νοίκιαζαν τα θύματα. Ο δράστης είχε εναποθέσει δίπλα από το τρειλερ επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του 2,5 ετών τέκνου των θυμάτων ενώ η σορός του 1,5 ετών αγοριού εντοπίστηκε από τον 12χρονο παιδί της 37χρονης αλλοδαπής στο εσωτερικό της οικίας, τη στιγμή που επέστρεφε.

Το μικρότερο τέκνο των θυμάτων μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Γαστούνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός προς την οικία του που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος όπου επιβιβάστηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τράπηκε σε φυγή.

Για τον εντοπισμό του και την προσαγωγή αρχικά του δράστη, συγκροτήθηκαν άμεσα ειδικά συνεργεία ελέγχων από αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας που αναπτύχθηκαν στις ευρύτερες περιοχές των Διευθύνσεων αστυνομίας Ηλείας και Αχαΐας.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί το όχημά του, στο Μιντιλόγλι Πατρών και έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα, προσήχθη αρχικά στο αστυνομικό Μέγαρο Πατρών και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ο δράστης υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων της προανάκρισης ομολόγησε ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες της 37χρονης και του 32χρονου και υπέδειξε το σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα, όπου είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος.

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε τσαντάκι που ήταν επιμελώς σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πατρα, ένα πιστόλι 9mmμε γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια,δώδεκα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 0,45.

Μετά από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το πιστόλι που βρέθηκε ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο δράστης διέπραξε δύο ανθρωποκτονίες»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share