Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Αυτή είναι η διάσημη Ελληνίδα που ανοίγει το σπίτι της στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Πράξη αγάπης

5 Μαρτίου 2022 15:33
Αυτή είναι η διάσημη Ελληνίδα που ανοίγει το σπίτι της στους Ουκρανούς πρόσφυγες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η διάσημη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος, αποφάσισε να ανοίξει το σπίτι της και να φιλοξενήσει οικογένειες Ουκρανών προσφύγων ή μητέρες με τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες έχουν ξεπεράσει πλέον το ένα εκατομμύριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης είναι διατεθειμένη να προσφέρει στέγη και σίτιση σε 15 Ουκρανούς πρόσφυγεςείτε οικογένειες με παιδιά είτε μητέρες που ταξιδεύουν μόνες τους με τα παιδιά τους, στο αγρόκτημα της στο χωριό Μπάστχορστ, το οποίο βρίσκεται έξω από το Αμβούργο της Γερμανίας.

Αυτή είναι η διάσημη Ελληνίδα που ανοίγει το σπίτι της στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Παράλληλα, η Βίκυ Λέανδρος θα προσφέρει όλα τα φετινά έσοδα της καθιερωμένης ετήσιας φιλανθρωπικής συναυλίας που πραγματοποιεί με το σύλλογο «Ein Herz fur kinder» (Μια καρδιά για τα παιδιά) για τα παιδιά της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή είναι η δομή που θα πάνε οι Ουκρανοί πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών (photo)

Πρώτο σημείο υποδοχής θα είναι η δομή στον δήμο Σιντικής η οποία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό. Αυτή θα είναι η πρώτη δομή που θα διατεθεί για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία έχουν αφιχθεί στην Ελλάδα 1.840 Ουκρανοί. Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι τουλάχιστον 1.500 πρόσφυγες από την Ουκρανία είχαν εισέλθει μέχρι προχθές (28/2) το βράδυ στην χώρα μας, είτε από τον Προμαχώνα είτε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Τόνισε ότι η Ελλάδα θα διευκολύνει τους Ουκρανούς πρόσφυγες και τις οικογένειες με παιδιά να μπουν στην χωρά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει θέμα ασφάλειας στα σύνορα μας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι για όσους δεν έχουν διαβατήρια με βιομετρικά χαρακτηριστικά, αυτοί θα καταγράφονται και σε συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία θα γίνεται ταυτοποίηση.

Τέλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μετρά σε περίπτωση που δεν σταματήσει αυτή η κρίση και εισέλθει μεγάλος αριθμός προσφύγων τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης προκείμενου να διασφαλιστούν χώροι.

σιντικη-σερρων

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share