Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χαμός στη δίκη Λιγνάδη: Σοκαριστικοί διάλογοι – Γιατί κατέθεσε μήνυση ο Αλέξης Κούγιας στον πρώτο μάρτυρα (video)

Μήνυση για «ψεύδη κατάθεση» κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου

4 Μαρτίου 2022 18:15
Χαμός στη δίκη Λιγνάδη: Σοκαριστικοί διάλογοι – Γιατί κατέθεσε μήνυση ο Αλέξης Κούγιας στον πρώτο μάρτυρα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μήνυση για «ψεύδη κατάθεση» σε βάρος του πρώτου μάρτυρα, ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ότι βιάστηκε σε ηλικία 16 ετών, από τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπέβαλε την Παρασκευή (04/03) ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξης Κούγιας.

«Ξεκίνησε να πιάνει τα γεννητικά μου όργανα...» - Ανατριχιάζει η πρώτη κατάθεση εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη (Video)

Ο γνωστός ποινικολόγος που «πολιόρκησε» με ερωτήσεις τον μάρτυρα έκανε λόγο για «πρωτοφανή ψευδορκία», τον αποκάλεσε «κοινό απατεώνα» και ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

λιγναδησ-δημητρησ

«Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση (σ.σ του μάρτυρα κατά Λιγνάδη) υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες», τόνισε ο κ. Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες, δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα, πρόκειται περί κοινού απατεώνα».

Για τον λόγο αυτό, όπως είπε «ζητούμε την εφαρμογή του άρθρου 38 και να διαβιβαστεί η μήνυση στην Εισαγγελία για να ασκήσει δίωξη». Από την πλευρά του ο συνήγορος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος επιφυλάχθηκε να σχολιάσει στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να χρειαστούν διευκρινίσεις από τον μάρτυρα.

Σύμφωνα με τον Alpha, ήρθαν στο δικαστήριο από τον Αλέξη Κούγια διάφορες φωτογραφίες μέσα από τα socail media και τον προσωπικό λογαριασμό του πρώτου μάρτυρα, Αλί ο οποίος και δηλώνει μεσίτης.

αλεξησ-κουγιασ

Η ερώτηση που έκανε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη στον μάρτυρα, ήταν «που απευθύνεστε; Γιατί βλέπουμε στον λογαριασμό σας πως ανεβάζετε φωτογραφίες από πάρα πολύ ακριβά μέρη με τους κοιλιακούς σας».

Αυτό που φέρεται να προκάλεσε εντύπωση ήταν πως στις 19/2/2021, όταν ο δικηγόρος του πρώτου μηνυτή έκανε την πρώτη κατάθεση, έλειπε στη Σουηδία. «Πως ακριβώς έγινε η μήνυση; Πως μπήκες στη διαδικασία να υπογράψεις; Πήγες σε κάποιο προξενείο για να πάρεις το γνήσιο της υπογραφής;».

«Οι φωτογραφίες πάντως που παρουσιάστηκαν μέσα στο δικαστήριο είναι αυτές που προκάλεσαν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον» τόνισε, επίσης, η δημοσιογράφος στην ψυχαγωγική εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha με την παρουσιάστρια να εκφράζει την δυσαρέσκεια της για όσα ακούστηκαν στον τηλεοπτικό αέρα.

Νωρίτερα, και για περισσότερες από τέσσερις ώρες ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας σε μια προσπάθεια να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του μάρτυρα τον «σφυροκόπησε» με ερωτήσεις με τον συνήγορο του τελευταίου, Γιάννη Βλάχο να διαμαρτύρεται ότι ο τρόπος που διατυπώνονται οι ερωτήσεις είναι έμμεσα εκφοβιστικές.

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να πει στο δικαστήριο την ακριβή διεύθυνση του στη Σουηδία, καθώς και δηλώσει την ακριβή διεύθυνση στο σπίτι που διαμένει σήμερα στη Βούλα. Ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν θέλει να πει τη διεύθυνση του σπιτιού που μένει γιατί φοβάται. «Σας παρακαλώ πολύ. Δεν θέλω να πω, νιώθω ανασφάλεια. Μέσα σε αυτό τον χρόνο έχω τις ανησυχίες μου. Δε θέλω να πω όσο είμαι στην Ελλάδα που μένω και που κοιμάμαι τα βράδια» ανέφερε με την πρόεδρο της έδρας να σχολιάζει: «Έχετε δικαίωμα να μην απαντήσετε αλλά θα αξιολογηθεί από το δικαστήριο».

Κατά την εξέταση του μάρτυρα, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη επέμεινε στο γιατί ο 27χρονος σήμερα άνδρας επικοινώνησε με τον θύτη του μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό του.

Κούγιας: Μετά το φερόμενο βιασμό επικοινωνήσατε με κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Τίποτα παραπάνω από μια επικοινωνία πως είσαι τι κάνεις και πως πας με την αρρώστια που έχεις. Λίγες μέρες μετά το βιασμό με πήρε τηλέφωνο. Τον απείλησα να μη με πάρει ξανά τηλέφωνο γιατί θα του κάνω μήνυση. Και μετά μου έστελνε μηνύματα στο Facebook.

Κούγιας: Στο βιαστή σας το έτος 2015 -2016 τον ρωτάτε αν θα κάνει κάτι; Αν θα σας γνώριζε ποτέ σε κανέναν;

Μάρτυρας: Το έκανα για να μου φύγει και εμένα η απορία. Από τότε τον διέγραψα… γιατί μου είπε ότι θα πρέπει να δώσεις σε έναν και σ’ αυτόν.

Κούγιας: Ο κατηγορούμενος είναι γκέι;

Μάρτυρας: Εγώ δεν ξέρω αν είναι γκέι. Ξέρω ότι είναι παιδόφιλος.

Βλάχος: Θα φέρουμε στην αίθουσα το σεξισμό και τα φασισμό; Ας ρωτήσει τον πελάτη του αν είναι γκέι. Αυτά πράγματα αντιβαίνουν το νόμο. Δεν έχουν καμία σχέση με το εξεταζόμενο έγκλημα. Μα γίνονται ερωτήσεις για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των ανθρώπων που είναι προσωπικό δεδομένο;

Πρόεδρος: Γιατί φωνάζετε και παίρνετε το λόγο μόνος σας;

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share