Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (4/3)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

4 Μαρτίου 2022 07:50
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (4/3)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Παρασκευή 4/3! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του Mega, «Κονωνία Ώρα Mega». Παράλληλα, κρίσιμη είναι η ερχόμενη εβδομάδα για την εξιχνίαση του θρίλερ στην Πάτρα, με τους θανάτους των τριών κοριτσιών μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών ετών.

Καιρός σήμερα 4/3: Τοπικές βροχές & άνοδος της θερμοκρασίας! Με άστατο καιρό το τριήμερο - Αναλυτική πρόγνωση Αρναούτογλου, Καλλιάνου, Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 4/3: Ανεβαίνει και άλλο σήμερα η θερμοκρασία, θα συνεχιστούν όμως οι βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τους Σάκη Αρναούτογλου, Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Παράλληλα, δείτε εδώ τι προβλέπουν τα Μερομήνια για μέχρι και τον Απρίλιο.

Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: Χιονιάς το Σαββατοκύριακο - Καιρική ανατροπή την Καθαρά Δευτέρα

Πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας έκανε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ενώ παράλληλα επισήμανε τις περιοχές που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, επιδείνωση του καιρού για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας προβλέπει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ενώ παράλληλα τοποθετεί την άνοιξη μετά τις 13-15 Μαρτίου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, σε δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό facebook, κάνει λόγο για νέο χιονιά το Σαββατοκύριακο σε ορισμένες περιοχές λέγοντας: «Νέος χιονιάς δείχνει να προκύπτει και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με αρκετά χαμηλό υψόμετρο και χαμηλές θερμοκρασίες!».

Βροχές από το Σάββατο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3, ο καιρός θα χαλάσει το βράδυ του Σαββάτου (5/3), με βροχές να εμφανίζονται κυρίως στη Στερεά και τα νησιά του Αιγαίου, ιδίως στις Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν όλες τις βραδινές ώρες, ενώ το πρωί της Κυριακής (6/3) θα αρχίσουν να μετατοπίζονται προς την Εύβοια και τα ανατολικά. Μάλιστα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με τον καιρό που θα επικρατήσει την Καθαρά Δευτέρα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι:«η πρόγνωση μου δεν είναι τόσο καλή. Υπάρχουν διάφορα σενάρια για βελτίωση, αλλά και επιδείνωση με βροχές».

Αλλάζει πάλι το σκηνικό του καιρού - Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Οι περιοχές που θα σημειωθούν οι περισσότερες βροχοπτώσεις, τοπικές ασθενούς έως μέτριας έντασης, την Παρασκευή θα είναι τα Επτάνησα, η δυτική ηπειρωτική χώρα, τα νότια του Αιγαίου και από τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως τη Θράκη.

Σ’ αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε σχέση με τις υπόλοιπες, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες, με πιθανότητα βροχών από το βράδυ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος ο καιρός σήμερα

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η σημερινή μέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και ανατολική νησιωτική χώρα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοανατολικούς τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της Θεσσαλίας.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share