Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη σε εταιρία φρούτων στη Βέροια - 8 συλλήψεις

Ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες

3 Μαρτίου 2022 14:58
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη σε εταιρία φρούτων στη Βέροια - 8 συλλήψεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα, συλλαμβάνοντας για την υπόθεση συνολικά οκτώ άτομα.

Παράλληλα, στα ύψη είναι η χρήση αντικαταθλιπτικών, αντιψυχωσικών και κοκαΐνης στην Αττική, σύμφωνα με έρευνα.

Τα ναρκωτικά, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες, που είχαν φτάσει τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα από το Εκουαδόρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Από εκεί φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν με φορτηγό σε εταιρία εμπορίας φρούτων που εδρεύει στην πόλη της Βέροιας, όπου έγινε η επιχείρηση των αρχών με τη σύλληψη των οκτώ προσώπων και την κατάσχεση του παράνομου φορτίου (συνολικού βάρους 100 κιλών και 700 γραμμαρίων).

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη σε εταιρία φρούτων στη Βέροια - 8 συλλήψεις

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι εκπρόσωποι της εταιρίας, εκτελωνιστές και μεταφορείς. Οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, από κοινού και κατ' επάγγελμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Σοκαριστική περιγραφή φίλης του θύματος - «Μπήκε μπροστά η κόρη της...» (video)

Η φίλη της Βίκυς, της 41χρονης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ και μπροστά στα δύο της παιδιά, μέσα στο χώρο της εργασίας της από το σύντροφό της, μίλησε για το μαρτύριο που ζούσε η γυναίκα μέσα στη σχέση της.

H Δήμητρα Τσιλίδου, δικηγόρος και φίλη της Βίκυς ανέφερε πως η ταλαιπωρία της είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, ενώ πρόσφατα είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα κατά του 47χρονου. Η κ.Τσιλίδου, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό», πέρασε από το καφενείο της 41χρονης λίγο μετά το φονικό. «Άκουσα το δεύτερο πυροβολισμό και το πίστεψα ότι μπορεί να ήταν κάτι τέτοιο», είπε εμφανώς ταραγμένη.

Η ίδια είδε τη μεσαία κόρη του θύματος να βγαίνει από το καφενείο, με την μπλούζα της μέσα στα αίματα, ενώ η μικρή της κόρη έλεγε στο τηλέφωνο «πυροβόλησε τη μαμά». Εκτίμησε και βάσει των αυτόπτων μαρτυρών, ότι, ο δράστης παρακολουθούσε το θύμα του, αφού «τους πέρασε όλους και μπήκε κατευθείαν στην κουζίνα», μόλις είχε μπει κι εκείνη. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλέστηκε η κ.Δήμητρα, «η μεσαία κόρη της γυναίκας, μπήκε μπροστά για να την προστατέψει.

Δεν τα κατάφερε και η 41χρονη δέχθηκε πυροβολισμούς στην κοιλιακή της χώρα. Ερωτηθείσα γιατί δεν τον χώριζε, απάντησε πως «μπορεί μια γυναίκα να ζει υπό το καθεστώς φόβου», συμπληρώνοντας πως, «όταν έδειχνε τη διάθεση να χωρίσει, γίνονταν φασαρίες».

Φρίκη από το έγκλημα στην Ανδραβίδα: Ο δράστης φόρτωσε τα 4 πτώματα σε τρέιλερ!

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τετραπλής δολοφονίας στην Ανδραβίδα, όπου μια οικογένεια βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της. Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, καθώς το βράδυ δεν υπήρχε ηλεκτροδότηση στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν πλέον στη διάθεσή τους νέα στοιχεία από τους χώρους του σπιτιού της Ανδραβίδας, όπου εντοπίστηκαν δολοφονημένοι το βράδυ της Τετάρτης ο 32χρονος πατέρας, η 37χρονη μητέρα και τα δύο παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί του 32χρονου και της 37χρονης εντοπίστηκαν πάνω σε τρέιλερ στην αποθήκη του σπιτιού, ενώ το ηλικίας δύο ετών παιδί βρέθηκε πάνω σε κλινοσκεπάσματα στο πάτωμα της αποθήκης, δίπλα από το τρέιλερ.

Σημειώνεται πως το μόλις ενός έτους παιδί, βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι από τον 12χρονο αδερφό του. Ακόμη, μέσα στο σπίτι έχουν εντοπιστεί διάσπαρτες κηλίδες αίματος, ενώ τα τραύματα που φέρουν οι σοροί του άνδρα και της γυναίκας παραπέμπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήγματα από πυροβόλο όπλο.

Το χρονικό της τετραπλής δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία αποκαλύφθηκε όταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, που η μητέρα είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο, επέστρεψε στο σπίτι. Το παιδί απουσίαζε από το σπίτι από τις 2 μέχρι τις 7 και έπαιζε με τους φίλους τους στην πλατεία της γειτονιάς.

Σε αυτό το διάστημα ο δράστης μπήκε στο σπίτι και σκότωσε τον 32χρονο και την 37χρονη με πυροβολισμούς. Ωστόσο, το μένος του δεν σταμάτησε στη δολοφονία του ζευγαριού και αποφάσισε να σκοτώσει και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Με τερατώδη ψυχραιμία προκάλεσε ασφυξία στο δίχρονο και στη συνέχεια στο μωρό που βρισκόταν στην κούνια του…

Στη συνέχεια προσπάθησε να φορτώσει τα πτώματα σε τρέιλερ στην αποθήκη του σπιτιού, όμως κάτι τον τρόμαξε και εγκατέλειψε την προσπάθεια. Στις 7 περίπου το απόγευμα το μεγαλύτερο παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού αντίκρυσε νεκρούς τους γονείς του. Βλέποντας νεκρό το μωρό αδερφάκι του το πήρε αγκαλιά και βγήκε έντρομο τρέχοντας από το σπίτι καλώντας σε βοήθεια…

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πατέρας δολοφόνησε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε, γρήγορα όμως το σενάριο αυτό εγκαταλείφθηκε και πλέον οι αρχές στρέφουν τις έρευνες στον πρώην σύζυγο της οικογένειας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share