Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν εκ νέου τα μέτρα - Στο «τραπέζι» η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Την ίδια ώρα που «πετάμε» τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο (5/3)

3 Μαρτίου 2022 09:35
Κορωνοϊός: Χαλαρώνουν εκ νέου τα μέτρα - Στο «τραπέζι» η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μάσκες «πέφτουν» στους εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο (5/3) και εβδομάδα την εβδομάδα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού χαλαρώνουν. Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας υποχωρούν και σύμφωνα με τους επιδημιολόγους υπάρχει μια αργή αποκλιμάκωση.

Έρευνα σοκ: Αυξημένος ο κίνδυνος ψυχικών διαταραχών ακόμη κι έναν χρόνο μετά από λοίμωξη Covid-19

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σχεδιάζει άρση περισσότερων περιορισμών, προς το παρόν για τους εμβολιασμένους και επιστροφή στην κανονικότητα. Ίσως όμως μέχρι το Πάσχα να ανατραπεί πλήρως το σκηνικό και να υπάρχει κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

πιστοποιοητικο-εμβολιασμου

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, εμφανίστηκε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μίλησε για πιθανή πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού -ενδεχομένως και κάτω από τα 1.000 σε ημερήσια βάση- λίγο πριν το Πάσχα. Μάλιστα όπως υποστήριξε στο iatropedia, η υποχώρηση της πανδημίας σε συνδυασμό με την πίεση της κοινωνίας, δεν αποκλείεται να φέρει και στη χώρα μας την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανέφερε .

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – την οποία υιοθέτησε και η κυβέρνηση – για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζει ότι καλό θα ήταν να γινόταν αργότερα.

Η καθυστέρηση στην άρση των περιορισμών που παρατηρείται στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ όπως τη Γερμανία, τη Δανία, την Γαλλία κ.α. όπως λέει ο κ. Σαρηγιάννης, οφείλεται στα μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στο μεγάλο ποσοστό ατόμων που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην τρίτη δόση του εμβολίου.

πιστοποιοητικο-εμβολιασμου

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί λίγο πριν από το Πάσχα νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να συμβεί. Γιατί θα έχουν πέσει κι άλλο τα κρούσματα. Θα είμαστε χαμηλά, ίσως και κάτω από 1.000 κρούσματα τη μέρα. Προφανώς θα υπάρχουν και έντονες κοινωνικές πιέσεις, γιατί οι Γερμανοί τα ήρανε, οι Δανοί τα έχουν άρει, οι Γάλλοι θα τα άρουν; Εμείς γιατί;» διερωτήθηκε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share