Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Σοκ στη Ρόδο: Ήθελε να σταματήσει το σχολείο - Στο δικαστήριο υπόθεση bullying σε 12χρονη

Τρεις εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για τις πράξεις της σωματικής βλάβης αδύναμων ατόμων και της εξύβρισης

2 Μαρτίου 2022 17:02
Σοκ στη Ρόδο: Ήθελε να σταματήσει το σχολείο - Στο δικαστήριο υπόθεση bullying σε 12χρονη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σάλος ξέσπασε στη Ρόδο, με την υπόθεση bullying με θύμα ένα κορίτσι και φερόμενους ως δράστες 5 συμμαθητές της, η οποία απασχόλησε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου.

Παράλληλα, διάβασε εδώ για το ακραίο bullying στην Λάππα Αχαϊας, που πέταξαν πέτρες σε κάποιον επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Τρεις εκ των κατηγορουμένων ηλικίας κατά τον χρόνο της πράξης, 13 και 15 ετών κρίθηκαν ένοχοι για το ότι με πρόθεση επιτέθηκαν στην ανήλικη συμμαθήτριά τους, κοροϊδεύοντάς την, βάζοντας και άλλα παιδιά του σχολείου να την κοροϊδεύουν και ασκώντας πάνω της ψυχολογική βία και εκφοβισμό με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν σωματική βλάβη. Επιπλέον προσέβαλαν, την τιμή και την υπόληψή της.

Το δικαστήριο επέβαλε και στους τρεις ενόχους το αναμορφωτικό μέτρο της συνδιαλλαγής με το θύμα και όλοι ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους. Επιπλέον, ο πρώτος ανατέθηκε σε επιμελητή ανηλίκων ενώ οι δύο συγκατηγορούμενοί του τιμωρήθηκαν με επίπληξη.

Σοκ στη Ρόδο: Ήθελε να σταματήσει το σχολείο - Στο δικαστήριο υπόθεση bullying σε 12χρονη

Ψυχική βλάβη από την άθλια συμπεριφορά

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, το παιδί είχε υποστεί ψυχική βλάβη από την άθλια συμπεριφορά των συμμαθητών της και δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο, είχε απομονωθεί και είχε κλειστεί στον εαυτό του. To περιστατικό δεν είναι το μόνο στο νησί της Ρόδου. Τον Ιούνιο του 2021 γονείς σχολείου της Ρόδου κατέφυγαν σε εξώδικη διαμαρτυρία για τα περιστατικά εκφοβισμού από 10χρονο μαθητή, τα οποία η διεύθυνση του σχολείου περνά στα ψιλά γράμματα.

Πιο συγκεκριμένα, o μαθητής είχε πιάσει παιδιά από τον λαιμό, είχε εκσφενδονίσει πέτρες εναντίον τους, ενώ είχε προβεί και σε βίαιες ενέργειες με χτυπήματα κατά συμμαθητών. Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών όσο και στη διαδικασία μάθησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share