Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Τραγική αποκάλυψη για την μητέρα της τραγωδίας στην Πάτρα! Ανακάλυψαν πως...

Εξέλιξη σοκ!

1 Μαρτίου 2022 13:29
Τραγική αποκάλυψη για την μητέρα της τραγωδίας στην Πάτρα! Ανακάλυψαν πως...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φαίνεται πως Αστυνομία και νοσοκομεία «στοχεύουν» πλέον στην ίδια κατεύθυνση, σε σχέση με τη μυστήρια υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Οι πληροφορίες, μέσα από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκαν τα κορίτσια, «φθάνουν» με καταιγιστικούς ρυθμούς στα δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι προφανές πως προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να φθάσουν στην «άκρη του νήματος» και να λύσουν το «μυστήριο».

Το μυστήριο

Οι αστυνομικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τις διαφορές μεταξύ των καταθέσεων της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου και των ιατρικών εγγράφων που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Για την Μαλένα π.χ. η μητέρα είχε καταθέσει ότι η 3,5 ετών κόρη της κατέληξε στις 16.40 το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 ενώ εκείνη κοιμόταν δίπλα της: «Της μίλησα, της φώναξα Μαλένα, Μαλένα, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών, να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα, πήγα στο δωμάτιο των ιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα… Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη… Μετά από 10 λεπτά έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο…», αναφέρει στην επίσημη κατάθεσή της.

Ωστόσο στα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε και κατέληξε ότι δεν υπήρξε ιατρική αμέλεια των ειδικών επιστημόνων του νοσοκομείου, παρατίθεται μια άλλη αλήθεια. Οι πληροφορίες μέσα από το «Παίδων» αναφέρουν πως ενώ η μητέρα μιλά για ώρα θανάτου 16.40, το ιατρικό προσωπικό υποστηρίζει πως ενημερώθηκε από τη μητέρα στις 17.15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα! «Ελαβε έκκληση από τη μητέρα του κοριτσιού ότι το κορίτσι είναι ‘’μπλε’’ και ότι ‘’χτυπάει’’ η αντλία. Εγινε άμεση εκτίμηση. Το παιδί βρέθηκε στο κρεβάτι σε πλάγια θέση! Χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό…». Μάλιστα έγινε αμέσως ΚΑΡΠΑ και εκλήθη η ΜΕΘ για υποστήριξη.

Οικογενειακή τραγωδία στη Πάτρα

Την ίδια στιγμή, όπως πρώτη αποκάλυψε η «Π», ένα μεγάλο ερωτηματικό ανακύπτει και για την ακριβή ώρα θανάτου της μικρής Ιριδας, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της. Σε αρχικές δηλώσεις της η θεία του κοριτσιού, Δήμητρα, η οποία και φέρεται να την εντόπισε, ανέφερε ότι τη βρήκε νεκρή στις 10.30 το πρωί. Το γεγονός αυτό διαψεύδεται από την κλήση στο ΕΚΑΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.37! Η θεία την επομένη της αποκάλυψης δήλωσε πως ίσως να έκανε λάθος. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που ξύπνησαν και οι δύο αδελφές στις 10.30 να πήγαν να δουν τι κάνει το κορίτσι τους (η μπέμπα) στις 11.30!

Στην Τζωρτζίνα τα πρώτα προβλήματα υγείας της εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2021, όταν εισήχθη για εξετάσεις στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με σπασμούς. Τότε, όπως αναφέρουν ιατροί, υπήρξαν πλήρεις εξετάσεις στην εννιάχρονη χωρίς να καταδείξουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Ομως αιφνιδιαστικά και ενώ πάλι το κορίτσι ήταν στον θάλαμό του, χωρίς παρουσία ιατρών και νοσηλευτών (στο πλευρό του ήταν η μητέρα του), φέρεται να έπαθε ανακοπή για άγνωστο λόγο.

Το κορίτσι, για το οποίο δόθηκε η εντύπωση ότι είχε αποβιώσει, συνήλθε ύστερα από οκτώ λεπτά λιποθυμίας, αλλά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η μητέρα της ανέβαζε στο facebook ένα βίντεο με την Τζωρτζίνα να χορεύει και να γελάει. Τίποτα δεν έδειχνε ότι αυτό το κορίτσι είχε πρόβλημα.

Παράλληλη έρευνα τριών ιατροδικαστών

Στο μεταξύ, εκτός από την έρευνα που γίνεται από το «Ανθρωποκτονιών» της Αθήνας, τρεις ιατροδικαστές από την υπηρεσία της Αθήνας ξεκίνησαν χθες έρευνα για τον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας το 2019.

Πρόκειται για τους Νίκο Καρακούκη, Νίκο Καλογρηά και Χριστίνα Τσάκωνα η οποία είχε νεκροτομήσει το ένα από τα κοριτσάκια. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής προκειμένου να επαναξιολογηθούν τα αμιγώς ιατρικά στοιχεία θανάτου του παιδιού.

Οικογενειακή τραγωδία στη Πάτρα

Οι τρεις ιατροδικαστές θα εξετάσουν από την αρχή όλα τα δεδομένα. Νεκροτομικά ευρήματα, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, εκθέσεις και πορίσματα του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι στην Αθήνα, θα μπουν στο μικροσκόπιο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι τρεις ιατροδικαστές θα ερευνήσουν ειδικά τις συνθήκες και αιτίες θανάτου του πρώτου από τα τρία παιδιά. Ο θάνατος ενός παιδιού σε μια οικογένεια που τότε είχε δύο παιδιά και αργότερα ήρθε και ένα τρίτο, δεν κίνησε απολύτως καμία υποψία για τον αν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο. Θεωρήθηκε ένα τραγικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος την οικογένεια. Οταν όμως ακολούθησαν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, η οπτική άλλαξε δραματικά.

Το «Ανθρωποκτονιών» ξεκινά με την Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα στο «Ανθρωποκτονιών» οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, πριν από έναν μήνα, καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι της μυστηριώδους υπόθεσης και να εξιχνιαστεί. Κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της. Και αυτό γιατί εκτιμούν ότι όποια κι αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου. Προσπαθούν δηλαδή να ανασυνθέσουν το σκηνικό σε όλα τα επίπεδα για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα.

Οι αστυνομικοί θα διερευνήσουν ποια ήταν η κλινική της εικόνα, τι φάρμακα πήρε, τι έφαγε, ακόμη και ποια ήταν τα τελευταία της λόγια. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος αναπαράστασης της τελευταίας ώρας της 9χρονης, καθώς οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα βρουν εκεί σημαντικά στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηριώδους θανάτου της.

Φτιάχνουν το προφίλ των γονιών

Την ίδια ώρα, αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν φτιάξει μέσα από τις συνεντεύξεις, τις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες τους στα social media το προφίλ των γονιών, έτσι ώστε να καταφέρουν μέσα από αυτή τη διαδικασία να διεισδύσουν στο μυαλό τους και να αντιληφθούν τον τρόπο που σκέφτονται προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία τόσο για τη Ρούλα όσο και για τον Μάνο.

Στοιχεία και λεπτομέρειες που, αν και για τους γονείς δεν είναι σημαντικά, για τις Αρχές μπορεί να αποδειχθούν σημαντικά και καθοριστικά κλειδιά στην πορεία των ερευνών και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share