Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Euroferry Olympia: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους νεκρούς – Η αιτία θανάτου (video)

Η ιατροδικαστική εξέταση έριξε "φως" στα αίτια θανάτου

25 Φεβρουαρίου 2022 14:57
Euroferry Olympia: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους νεκρούς – Η αιτία θανάτου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στις τέσσερις σορούς που ανασύρθηκαν από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Euroferry Olympia: «Ο άνδρας μου είναι ζωντανός, τρέξτε, δεν θα αντέξει»

«Χθες και σήμερα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς που μεταφέρθηκαν στην Πάτρα και όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Όπως εξήγησε, «άλλες σοροί ήταν απανθρακωμένες και άλλες έφεραν εγκαύματα». Επίσης, σημείωσε ότι η «μία σορός αναγνωρίστηκε και παρελήφθη σήμερα για ταφή, ενώ οι άλλες τρεις δεν είναι αναγνωρίσιμες».

Φωτιά στο Euroferry Olympia: «Καταπέλτης» ο Λύτρας –«Ήταν ένα πλωτό φέρετρο, χάνονται οι ελάχιστες ελπίδες...» (video)

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Στην εκπομπή του Mega «LIVE NEWS» μίλησε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια αγνοουμένου, κ. Απόστολος Λύτρας.

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τα μέτρα ασφαλείας, από τις εικόνες που δείξατε, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπήρχαν» ανέφερε αρχικά ο κ. Λύτρας.

«Ήταν ένα πλωτό φέρετρο. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση στις έρευνες για τους αγνοούμενους θα είναι καταστροφική.

«Ακόμα και ελάχιστες ελπίδες να υπάρχουν για να βγουν ζωντανοί, τότε χάνονται και αυτές» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε το πλοίο να πάει σε ένα πιο κοντινό προορισμό όπως η Κέρκυρα ή η Ηγουμενίτσα.

Αυτή την ώρα το πλοίο βρίσκεται στο ύψος της Ηγουμενίτσας, με κατεύθυνση προς τον Αστακό. «Ακόμα και τώρα, εγώ το λέω, το πλοίο αν γίνεται να πάει στη Λευκίμμη ή την Ηγουμενίτσα» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share