Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Υπάρχουν κενά στο DNA»

Νέες εξετάσεις ζητά ο ιατροδικαστής

23 Φεβρουαρίου 2022 13:25
Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Υπάρχουν κενά στο DNA»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη σε σουίτα ξενοδοχείου το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, βίντεο από κάμερες ασφαλείας, έξω από το ξενοδοχείο του καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας

Χθες παραδόθηκε στην ανακρίτρια η έκθεση του τεχνικού συμβούλου που όρισε η κοπέλα και περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, σχετικά με τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εξετάσεις της.

Ο ιατροδικαστής παραπέμπει σε πολλά κενά και λάθη, όσον αφορά στις εξετάσεις και προτείνει να διασταυρωθεί το DNA που βρέθηκε στα ρούχα της και να γίνουν νέες εξετάσεις.

Όσον αφορά την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα της κοπέλας, υπενθυμίζεται ότι από την αρχική ανάγνωση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, το συμπέρασμα ήταν ότι η Γεωργία Μπίκα δεν είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαλεντέρης ισχυρίζεται ότι η εξέταση τελικά δείχνει υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, παρατηρώντας μάλιστα πως στην έκθεση των Ελβετών σημειώνεται ακόμα και ότι πέρασαν πάνω από 16 ώρες για τη λήψη του δείγματος από τα ούρα της Γεωργίας.

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε ουροσυλλέκτες υπάρχουν, ούτε αιμοληψίες...» - Αποκαλύψεις Σταύρου Μπαλάσκα για την υπόθεση

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το θέμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας, που φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις οποίες δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ βρέθηκε ελάχιστο αλκοόλ στα ούρα. Το θέμα με τους ουροσυλλέκτες προκάλεσε διαφορετικές δηλώσεις από τις δύο πλευρές.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ τόνισε ότι «της χορηγήθηκαν, σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ».

Εκείνη από την πλευρά της απάντησε: «Δεν μου έδωσαν καν ουροσυλλέκτες (οι αστυνομικοί). Μου είπαν πως έπρεπε να βγω έξω και να πάω να αγοράσω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά να βρω φαρμακείο. Έβλεπα θολά. Με τη βοήθεια του GPS βρήκα φαρμακείο και όταν γύρισα δεν μου είπε κανείς τους πως έπρεπε να δώσω ούρα εκείνη τη στιγμή».

«Τους κρατήσαμε στο ψυγείο»

«Ούτε ουροσυλλέκτες υπάρχουν, ούτε αιμοληψίες γίνονται στα αστυνομικά τμήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρμοδιότητα δόθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία και γι΄αυτό χορηγήθηκαν οι ουροσυλλέκτες στη Γεωργία, ώστε να τους κρατήσουμε εμείς στο ψυγείο του αστυνομικού τμήματος» λέει σήμερα στο Πρωινό ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έχουμε καταγγείλει ότι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είμαστε εμείς και ο κούκος. Ερευνάται αν πήγε στο φαρμακείο. Ουροσυλλέκτες δεν έχουμε» πρόσθεσε.

Ποιο είναι το πρωτόκολλο για μία κοπέλα που βιάζεται

«Όταν μία κοπέλα βιάζεται, αν έχεις τις αισθήσεις θα πάει άμεσα στην Αστυνομία να το δηλώσει. Ο αστυνομικός πρέπει να της πάρει κατάθεση και να της δώσει σημείωμα για να πάει μόνη της στον ιατροδικαστή, εκτός αν έχει χτυπηθεί. Αυτό είναι το πρωτόκολλο» είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share