Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επιστρέφει στη φυλακή ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης

Τέσσερις μήνες μετά την αποφυλάκισή του

23 Φεβρουαρίου 2022 11:51
Επιστρέφει στη φυλακή ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέσσερις μήνες μετά την αποφυλάκιση του πρώην πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, o Άρειος Πάγος τον στέλνει και πάλι στη φυλακή.

Σοκ στη Νίκαια: 22χρονη κατήγγειλε επίθεση και απόπειρα βιασμού - Ταυτοποιήθηκαν δύο δράστες

Το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που τον περασμένο Οκτώβριο άνοιξε την πόρτα της φυλακής για τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

χρυση-αυγη-πατελησ

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για αναίρεση της επίμαχης απόφασης του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Μωυσίδη ο οποίος σημείωνε ότι «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμενου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.

Χρυσή Αυγή - Νέο "στοπ" του δικαστηρίου στον Γιάννη Λαγό: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η νέα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιάννη Λαγού που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο ευρωβουλευτής επέλεξε να μην εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, αλλά να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Οι δικαστές έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η δεύτερη, κατά σειρά, αίτηση του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση. Το δικαστήριο υιοθέτησε την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος τόνισε ότι δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα των δύο μηνών που προβλέπεται μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγός.

αστυνομια-νικαια

«Όχι» είπε το δικαστήριο και στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα οι δικαστές, κατά πλειοψηφία (4-1), απέρριψαν το τρίτο αίτημα της κατηγορουμένης η οποία, μέσω της συνηγόρου της, επικαλέστηκε θέματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε ότι οι λόγοι που επικαλείται η κατηγορούμενη δεν είναι τόσο σοβαροί ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share