Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Λιγότερα από 10.000 τα κρούσματα από τα τέλη Μαρτίου» - Τι είπε για τις μάσκες (Video)

«Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς...»

23 Φεβρουαρίου 2022 08:35
Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Λιγότερα από 10.000 τα κρούσματα από τα τέλη Μαρτίου» - Τι είπε για τις μάσκες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού από τα τέλη Μαρτίου έκανε λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Παράλληλα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης ζητά να «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα

Ο ίδιος εξήγησε πως με δεδομένη την αργή, όπως την χαρακτήρισε αποκλιμάκωση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καταγραφούν κάτω από 10.000 ημερήσια κρούσματα: «Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες».

Για την χρήση μάσκας, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή,. Σαφώς όμως πηγαίνουμε σε χαλάρωση των μέτρων που δεν χρειάζονται πια», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το αν πλησιάζει το τέλος της πανδημίας δήλωσε επιφυλακτικός: «Είναι δυναμικό φαινόμενο αυτή η πανδημία, προφανώς μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλο κύμα. Δεν έχουμε τελειώσει, η πτώση που βλέπετε γίνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Για να αφήσουμε πίσω τον ιό πρέπει να εφαρμόσουμε προληπτικές άμυνες. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και να γίνεται απολύμανση του αέρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share