Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τα κυνοκομεία-κολαστήρια στον Δήμο του Πέτρου Δούκα

Επέμβαση της αστυνομίας μετά τις καταγγελίες για αργό και βασανιστικό θάνατο ζώων

22 Φεβρουαρίου 2022 22:10
Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Σπάρτης για τα κυνοκομεία-κολαστήρια στον Δήμο του Πέτρου Δούκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για την ακραία κακομεταχείριση αδέσποτων ζώων στα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης, καθώς όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, έγιναν τρεις συλλήψεις μεταξύ αυτών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Φρίκη στην Σπάρτη: Απόπειρα βιασμού από 40χρονο Πακιστανό σε βάρος 22χρονης στη μέση του δρόμου

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρικάκος, η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων που βρίσκονταν στα δύο κυνοκομεία. «Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

σκυλια-κολαστηριο


Ολόκληρη η δήλωση Θεοδωρικάκου:

«Μετά από καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά κατά ζώων στα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης διέταξα την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Έγιναν τρεις συλλήψεις. Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πρώην αστυνομικός. Για το θέμα επικοινώνησε μαζί μου και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Γρηγόρης Δημητριάδης, που από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον. Ο σεβασμός των αδέσποτων ζώων είναι αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου, πόσο μάλλον των αρμοδίων αρχών και των υπευθύνων. Ο νόμος είναι νόμος και τηρείται από όλους».

σκυλια-κολαστηριο

Ο Δήμαρχος της πόλης, Πέτρος Δούκας, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης του στο Facebook αναφορικά με το ζήτημα του κυνοκομείου τονίζοντας πως όσον αφορά τις πολύ σκληρές δημοσιεύσεις για τα αδέσποτα στο Δήμο Σπάρτης, οι συνθήκες φύλαξης, μπορεί όντως να είναι πολύ δύσκολες και να χρεάζονται αρκετές βελτιώσεις αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται καθώς όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων σε έκτακτο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο χώρο Φιλοξενίας Αγίας Κυριακής και Ξηροκαμπίου από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικ/μιας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας,όπως αναφέρεται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 23637/24-01-2022 Έκθεση Αυτοψίας, τα ζώα βρέθηκαν κλινικά υγιή, είχαν στη διάθεσή τους νερό και είχαν καλή θρεπτική κατάσταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share