Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Άρση μέτρων: Πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Τι εξετάζεται (Video)

«Με βάση τις εισηγήσεις...»

21 Φεβρουαρίου 2022 14:47
Άρση μέτρων: Πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους - Τι εξετάζεται (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άρση Μέτρων: Για το εάν θα εισηγηθεί η κυβέρνηση την Τετάρτη στην Επιτροπή των Ειδικών τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, ημερομηνία έδωσε η Ματίνα Παγώνη σε δηλώσεις για το «πέταγμα» των μασκών!

«Κάθε εβδομάδα η Επιτροπή σταθμίζοντας την εξέλιξη των μεγεθών και των δεδομένων της πανδημίας, παρακολουθώντας και την πορεία στις υπόλοιπες χώρες κάνει τις εισηγήσεις της», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Με βάση τις εισηγήσεις αυτές η κυβέρνηση αποφασίζει. Βλέπουμε και την τάση που υπάρχει στον υπόλοιπο κόσμο. Βλέπουμε τα μεγέθη της πανδημίας εδώ και ανάλογα τοποθετούμαστε», συμπλήρωσε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα καταργηθούν σταδιακά οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους. «Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξή της και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τoν τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις και στα άλλα κράτη προσαρμόζονται στα δεδομένα που προκύπτουν. Και πάντοτε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις αποφάσεις που κάθε φορά είναι ενδεδειγμένες», απάντησε.

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι η άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα βρισκόταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης των ειδικών την Τετάρτη. Και ότι η άρση αυτή δεν θα αφορούσε στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share