Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση Ματίνας Παγώνη: «Κανείς δεν αποκλείει μια νέα παραλλαγή! Ο κορωνοϊός δεν θα φύγει» (Video)

«Ο καθένας μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω...»

21 Φεβρουαρίου 2022 12:48
Προειδοποίηση Ματίνας Παγώνη: «Κανείς δεν αποκλείει μια νέα παραλλαγή! Ο κορωνοϊός δεν θα φύγει» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το ενδεχόμενο εμφάνισης νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού που σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν φεύγει από το «τραπέζι», μίλησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

«Μπορεί να παρουσιαστούν και άλλες υποπαραλλαγές, κανείς δεν το αποκλείει» τόνισε η ίδια, συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Οι κορωνοϊοί είναι γεμάτοι εκπλήξεις» επεσήμανε.

Όπως σημείωσε η ίδια, ο ιός δεν θα φύγει, αλλά τα πράγματα θα είναι πιο διαχειρίσιμα, από εδώ και πέρα. Παράλληλα, η κα Παγώνη χαρακτήρισε θετική εξέλιξη της υποχώρησης της Δέλτα, επισημαίνοντας εν τω μεταξύ, σε σχέση με την κατάσταση στο ΕΣΥ, ότι «πρέπει να εξυπηρετηθούν και οι non COVID ασθενείς».

«Σχεδόν τελείωσε η Δέλτα και είναι πολύ καλύτερα» παρατήρησε. «Πάμε καλά προς το παρόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να εξυπηρετηθούν οι non COVID ασθενείς» ανέφερε.

Σχετικά με τη νέα χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή της όρθιας διασκέδασης, η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς ακόμα και εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, όπως άλλωστε και ανεμβολίαστοι.

«Ο καθένας μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, πρέπει να πάμε μπροστά. Και για να πάμε μπροστά, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, ο καθένας για τους γύρω του και για τον εαυτό του» υπογράμμισε.

Σχετικά με το τι θα γίνει το Πάσχα, η ίδια είπε ότι «Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιστεύω ότι το Πάσχα θα είναι πολύ καλό, στο χωριό αλλά με μάσκες, και προς το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά, μπορούν να βγουν και οι μάσκες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share