Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Καρέ-καρέ η διάσωση των δύο εγκλωβισμένων από το φλεγόμενο πλοίο (video)

Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Κέρκυρα

18 Φεβρουαρίου 2022 20:42
Καρέ-καρέ η διάσωση των δύο εγκλωβισμένων από το φλεγόμενο πλοίο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σώοι εντοπίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ δύο οδηγοί που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα. Πρόκειται για έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο που αφού σώθηκαν, παρέμειναν για λίγη ώρα στο κατάστρωμα προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το πλοίο με super puma.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το ΣΚΑΙ αποτυπώνεται η δραματική διάσωση με το ελικόπτερο να πετά πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου, που η φωτιά έχει μετατρέψει σε άμορφη σιδερένια μάζα.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Συνεχίζουν να υπάρχουν 11 αγνοούμενοι από το φλεγόμενο πλοίο. Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, είναι 278. Σημειώνεται πως ανάμεσα σε όσους διασώθηκαν ήταν και ένας παράτυπος μετανάστης. Τρεις Έλληνες είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους, ανάμεσά τους ένας άνδρας 63 ετών, οδηγός φορτηγού, σύμφωνα με το Mega.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι τρεις Έλληνες, 9 Βούλγαροι, ένας Τούρκος και ένας Λιθουανός. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρον ακόμη ότι οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών.

φλεγομενο-πλοιο

Συγκλονίζει ο Έλληνας που σώθηκε και στο Norman Atlantic: «Γλίτωσα δύο φορές»

Ανάμεσα στις ανθρώπινες ιστορίες που αναδεικνύονται μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia, ξεχωρίζει και αυτή ενός Έλληνα οδηγού φορτηγού που κατάφερε να σωθεί όχι μία, αλλά δύο φορές σε αντίστοιχο περιστατικό, αφού έζησε και την περιπέτεια του Norman Atlantic το 2014.

Αυτή τη φορά ήταν ανάμεσα και στους ανθρώπους που περισυνέλεξε το ιταλικό Λιμενικό «Firanze» και που μαζί με άλλους 30 διασωθέντες, μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Ο οδηγός μιλώντας στον Alpha ανέφερε: «Γλίτωσα τη ζωή μου δυο φορές μέσα στη θάλασσα. Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα, έγιναν έγκαιρες κινήσεις από το πλήρωμα του πλοίου και σε συνδυασμό με την καλή θάλασσα που είχε την ώρα εκείνη, έγινε πιο εύκολη η διάσωση. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, ξαφνικά άρχισαν να χτυπάει ο συναγερμός και να βγαίνουν ανακοινώσεις για το τι πρέπει να κάνουμε. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και το θετικό ήταν ότι η φωτιά ήταν μικρότερη σε σχέση με το Norman Atlantic και μείναμε στο πλοίο λιγότερη ώρα».

φλεγομενο-πλοιο

«Αυτή τη στιγμή από τη μία αισθάνομαι τυχερός που ζω, από την άλλη όμως, σκέφτομαι πώς θα καταφέρω να ορθοποδήσω επαγγελματικά, αφού δεν είναι εύκολο να χάσεις δύο φορτηγά μέσα σε λίγα χρόνια. Σίγουρα η δουλειά μου θα μείνει πίσω για κάποιο διάστημα», σχολίασε, αναφερόμενος στο οικονομικό κόστος που προκύπτει μετά το δυστύχημα.

«Προσωπικά βίωσα το Norman Atlantic με πολύ πιο έντονα συναισθήματα. Πρώτον τότε δεν ήμουν μόνος μου, αλλά μαζί με τη σύζυγό μου, οπότε υπήρχε ένας ακόμη λόγος ανησυχίας. Από εκεί και πέρα, οι συνθήκες ήταν πολύ πιο δύσκολες, η φωτιά τότε ήταν τεράστια και αναγκαστήκαμε να μείνουμε πάνω στο φλεγόμενο πλοίο για πολλές ώρες», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share