Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2023

Πέντε νέες καταγγελίες για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Είχε κατηγορηθεί αρχικά για τον βιασμό ανήλικης

18 Φεβρουαρίου 2022 16:28
Πέντε νέες καταγγελίες για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες καταγγελίες έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές από πέντε γυναίκες για μουσικό, πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης κοπέλας. Σε βάρος του ντράμερ κατατέθηκε νέα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία και θα διερευνηθεί.

Ξεκάθαρη θέση πήραν οι «Πυξ Λαξ» - Η ανακοίνωσή τους για την υπόθεση παιδοφιλίας

Σε αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, όταν εκείνες ήταν ανήλικες, οι περισσότερες σε ηλικία κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γυναίκες δεν σχετίζονται μεταξύ τους αλλά αναφέρονται σε διαφορετικά περιστατικά, διαφορετικές χρονολογίες και άλλους τόπους.

Στη μήνυση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πέντε γυναίκες αναφέρουν σε ονόματα και γεγονότα άλλων κοριτσιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν στο πλαίσιο της έρευνας.

«Πρόκειται για την πρώτη μηνυτήρια αναφορά που περιλαμβάνει πέντε επώνυμες καταγγελίες οι οποίες εκτείνονται σε μεγάλα χρονικά διάστημα και σε διαφορετικούς τόπους» αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος των γυναικών, Παν. Παπαϊωάννου, σημειώνοντας ότι «καταδεικνύεται μια μεθοδολογία παρόμοια που ποικίλει από θύμα σε θύμα και φανερώνει ότι ο καταγγελλόμενος είχε βρει τον τρόπο να προσεγγίζει τα θύματά του».

Ο πρώην ντράμερ, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για βιασμό ανήλικης, όταν ήταν 6- 8 ετών, έχει ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 12 ετών σε δωδεκαετούς κάθειρξης.

Ξεσπάθωσαν οι Πυξ Λαξ: «Είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες»

Ο Μπάμπης Στόκας πήρε θέση κατά του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε ένα ανήλικο κοριτσάκι. Ο Μπάμπης Στόκας, στην πρώτη του δήλωση, τοποθετήθηκε για τον παιδόφιλο ντράμερ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δηλώνοντας πως ούτε εκείνος αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη των Πυξ Λαξ ήξεραν κάτι για τις αποτρόπαιες πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην ντράμερ και για τις οποίες έχει καταδικαστεί πρωτόδικα.

Μάλιστα, ο Μπάμπης Στόκας τόνισε πως όποιος συνδέσει ξανά τους Πυξ Λαξ με τέτοιες πράξεις, θα τους βρει απέναντί του. Συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Στόκας έγραψε: «Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας ή η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της δημοσιότητας, χρησιμοποιώντας το όνομα της μπάντας.

Θα πούμε δυο τελευταία λόγια και θα τελειώσουμε με όλη αυτή την παράνοια. Από τη στιγμή που πριν λίγες μέρες μάθαμε γι' αυτή τη θλιβερή ιστορία, έχουμε συγκλονιστεί ως άνθρωποι και ως γονείς στον υπερθετικό βαθμό.

Οπως και κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι ανάλογο και πάντοτε τασσόμασταν με τα θύματα κι όχι με τους θύτες. Από κει και πέρα δεν θα απολογηθούμε στον κάθε άρρωστο του πληκτρολογίου για τις τυχόν πράξεις όλων των πρώην συνεργατών, των κηπουρών ή των υδραυλικών που κατά καιρούς έχουν περάσει δίπλα μας...

Εμείς κάναμε μουσική παρθένα και αγνά. Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μουσική. Η μπάντα αυτή ξεκίνησε από υπόγεια και μικρά μουσικά καφέ, χτίζοντας μια σχέση σεβασμού με τον κόσμο μέχρι να φτάσει να παίξει στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεν έγινε φορετή από κανένα ευγενικό χορηγό. Και δεν θα ανεχτεί από δω και μπρος να γίνεται σύνδεση του ονόματός της με τέτοιες ειδεχθείς κι αποκρουστικές πράξεις για να υπάρχουν νούμερα και λαϊκ ή για να συγκαλυφθούν άλλα θέματα από το φως της δημοσιότητας. Από χρέος προς τον εαυτό μας, την ιστορία μας, τους νυν συνεργάτες μας, τον αληθινό ντράμερ μας εδώ και χρόνια που είναι ένας εξαιρετικός μουσικός και άνθρωπος.

Οποιος ξανασυνδέσει ή υπονοήσει σύνδεση του ονόματος του συγκροτήματος με οποιαδήποτε τέτοια ειδεχθή πράξη που καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να γνωρίζουμε θα μας βρει απέναντι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ήδη έχει δρομολογηθεί η νομική μας προστασία. Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα τραγούδια στη μουσική στους ερωτευμένους ανθρώπους στα συναισθήματα στην ανθρωπιά. Κι ένα τραγούδι για μια διάφανη αγάπη...».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share