Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξέλιξη "βόμβα": Τι ανακοίνωσε η Ένωση Ιατροδικαστών για το θάνατο των τριών παιδιών στη Πάτρα;

Τι λέει η ανακοίνωση;

18 Φεβρουαρίου 2022 15:01
Εξέλιξη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών – αδερφών από την Πάτρα με λίγους μήνες διαφορά, που έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον, έβγαλε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε αυτήν, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι ιατροδικαστές που εμφανίζονται στα ΜΜΕνημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, για την οποία είναι σε εξέλιξη ανακριτική και εισαγγελική διερεύνηση.

Για την ακρίβεια, η Ένωση αναφέρει ότι παρατηρείται «παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση».

Εξέλιξη 'βόμβα': Τι ανακοίνωσε η Ένωση Ιατροδικαστών για το θάνατο των τριών παιδιών στη Πάτρα;

Και συνεχίζει: «Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Η Ένωση καταλήγει: «Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share