Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Δολοφονία 7χρονου Κυψέλη: Έκκληση από την Κιβωτό του Κόσμου, να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα της αδερφής του

«Οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό της, στα βιώματά της και σε στοιχεία της δικογραφίας που την αφορούν άμεσα ή έμμεσα μόνο πόνο προκαλούν και φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση την ίδια...

18 Φεβρουαρίου 2022 13:44
Δολοφονία 7χρονου Κυψέλη: Έκκληση από την Κιβωτό του Κόσμου, να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα της αδερφής του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η οργάνωση παιδικής προστασίας Κιβωτός του Κόσμου, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει για τις συνθήκες απομάκρυνσης και μέριμνας της αδερφής του 7χρονου αγοριού που έπεσε θύμα ακραίου εγκλήματος στην Κυψέλη με την έκκληση προς όλους να λαμβάνεται κάθε επιμέλεια για την προστασία της.

Συγκεκριμένα, η Κιβωτός του Κόσμου έλαβε αίτημα φιλοξενίας της ανήλικης αδερφής του 7χρονου αγοριού το 2019 από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, στο οποίο, όπως αναφέρει, «ανταποκρίθηκε άμεσα και ανέλαβε τη φιλοξενία και προστασία της», καθώς «όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, το εξειδικευμένο προσωπικό αγκάλιασε την ανήλικη και προχώρησε στην κάλυψη των αναγκών της σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής της». Στη συνέχεια, με τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οργάνωση ανέλαβε τη γονική μέριμνα της ανήλικης και φρόντισε «για την αναδοχή της από κατάλληλη οικογένεια, πράττοντας με αποκλειστικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον της ανήλικης».

Έκκληση Κιβωτού του Κόσμου: Να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα της αδερφής του 7χρονου αγοριού

Όπως σημειώνει η οργάνωση, «είναι αναμενόμενο να γίνονται αναφορές στη βιολογική οικογένεια του αγοριού και στα γεγονότα που συνταράξανε την κοινή γνώμη (οι οποίες αναπαράγονται διαρκώς)», και για αυτόν τον λόγο απευθύνει έκκληση προς όλους ώστε να λαμβάνεται κάθε δυνατή επιμέλεια για να «μη θίγεται το πρόσωπο της αδερφής του θύματος. Ως κοινωνία, έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε την ανήλικη, τον ψυχισμό της και την ανάδοχη οικογένεια».

«Οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό της, στα βιώματά της και σε στοιχεία της δικογραφίας που την αφορούν άμεσα ή έμμεσα μόνο πόνο προκαλούν και φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση την ίδια. Ας αναλογιστούμε όλοι τη σημαντικότητα των όσων λέγονται και γράφονται γύρω από το τόσο λεπτό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα, και με σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης ας συμβάλλουμε στην προστασία της αδερφής του θύματος και της ιδιωτικότητάς της» καταλήγει η Κιβωτός του Κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share