Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οργή με τον Ιανό: «Θύελλα» αντιδράσεων με διαρροή e-mail - Βρέχουν τις μοκέτες για να μην κοιμούνται άστεγοι

#Cancel_ianos γράφουν οι χρήστες του Twitter

17 Φεβρουαρίου 2022 14:07
Οργή με τον Ιανό: «Θύελλα» αντιδράσεων με διαρροή e-mail - Βρέχουν τις μοκέτες για να μην κοιμούνται άστεγοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» έχει βρεθεί στο στόχαστρο των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή ένα e-mail που διακινείται ευρέως και φέρεται να έστειλε στέλεχος του καταστήματος αναφορικά με την αντιμετώπιση των αστέγων.

Παρότι η γνησιότητα του μηνύματος δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναγράφει ως αποστολέα την υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) του βιβλιοπωλείου.

Δείτε επίσης: Σπαρακτικό: Ηλικιωμένο ζευγάρι ζει στο προαύλιο εκκλησίας στον Κεραμεικό!

Στο επίμαχο e-mail αναγράφεται ότι βρέχουν το βράδυ τη μοκέτα έξω από την επιχείρηση, για να αποθαρρύνουν αστέγους να κοιμούνται στην είσοδο, ενώ μάλιστα προειδοποιούν ότι θα κάνουν χρήση και σειρήνας για να τους αποτρέπουν.

Παράλληλα, καλούνται οι θυρωροί να αποτρέπουν τους άστεγους να κοιμούνται έξω ενώ «εμείς χτες πλύναμε τη μακέτα για να είναι βρεγμένη η περιοχή» όμως οι άστεγοι «αργά το βράδυ ξανά επέστρεψαν» και «κοιμούνται στα βρεγμένα».

ιανός email άστεγοι

Σε λίγες εβδομάδες μάλιστα, όπως σημειώνεται, τα ΙΕΚ Δέλτα θα εγκατασταθούν στο κτίριο δίπλα και θα έχουν σεκιούριτι άρα, όπως σημειώνεται, «όλη η προίκα των αστέγων θα έρθει σιγά σιγά σε μας».

«Φοβάμαι ότι οι θυρωροί δεν θα κάνουν κάτι. Από τη στιγμή που λέμε ότι στο κτίριο έχει φύλαξη θα έπρεπε να φροντίζουν για την εικόνα μας. Πληρώνουμε κοινόχρηστα και μάλιστα υψηλά. Κανονικά η φύλαξη θα έπρεπε να είναι από επαγγελματίες σεκιούριτι. Εμείς από αύριο θα ενεργοποιήσουμε τη σειρήνα».

ιανός άστεγοι σταδίου

Στο «στόχαστρο» του Twitter ο ΙΑΝΟΣ

Το επίμαχο e-mail έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα social media με το hastag #cancel_IANOS να είναι στην κορυφή των trends του ελληνικού Twitter εδώ και δύο ώρες.

Πολλοί από τους χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για αναλγησία και απάνθρωπη πρακτική, υπογραμμίζοντας πως «τελικά η μόρφωση δεν κάνει τον άνθρωπο, άνθρωπο. Είναι να το 'χεις» αλλά και για «σάπια μισάνθρωπη κουλτούρα»

«Δεν μπορείς να είσαι αλυσίδα πολιτισμού και να μη νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπο» τονίζει ένας ακόμη, με έναν άλλο να προσθέτει πως «είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάποιος στο δρόμο. Το δύσκολο είναι να είναι άνθρωπος».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share