Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ίλιον: Πεινασμένη ηλικιωμένη έκλεψε από σούπερ μάρκετ - Την συνέλαβαν και δεν αποσύρουν τη μήνυση (video)

«Το έκανα από φτώχεια»

17 Φεβρουαρίου 2022 10:32
Ίλιον: Πεινασμένη ηλικιωμένη έκλεψε από σούπερ μάρκετ - Την συνέλαβαν και δεν αποσύρουν τη μήνυση (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει η ιστορία ηλικιωμένης, η οποία καθώς αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα, το απόγευμα του Σαββάτου (12/2) πήγε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Ίλιον και έκλεψε κάποια προϊόντα, τοποθετώντας τα μέσα στην προσωπική της τσάντα τα οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, κόστιζαν συνολικά περίπου 30 με 40 ευρώ. Συγκεκριμένα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί.

Κοινωνικό μέρισμα 2022: Η ακρίβεια «γονατίζει» πολίτες και κυβέρνηση - Οι δικαιούχοι (video)

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κατάλαβαν την κίνηση αυτή της γυναίκας και παρά τις παροτρύνσεις των υπολοίπων πελατών του σούπερ μάρκετ να μην πάει η γυναίκα στο αυτόφωρο και να μην κινηθούν σε βάρος της οι νομικές διαδικασίες, ο υπεύθυνος του καταστήματος ήταν ανένδοτος και είπε «ότι οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση».

Ο υπεύθυνος κάλεσε τους αστυνομικούς οι οποίοι προσήγαγαν την 70χρονη το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα. Εκεί η γυναίκα σημείωσε ότι προχώρησε σε αυτήν την πράξη καθώς αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Υποστήριξε ότι δεν έχει καθόλου χρήματα και ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ μεγάλη ρύθμιση, το οποίο πληρώνει με τη σύνταξή της για να μην της πάρουν το σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Φρεμεντίτη, οι αστυνομικοί συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς και αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες.

Όμως η πίεση από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ήταν μεγάλη για να εκκινήσουν οι αστυνομικοί τη διαδικασία της μήνυσης σε βάρος της γυναίκας. Επίσης, οι γείτονες της ηλικιωμένης επικοινώνησαν με το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση αυτή με την αλυσίδα να απαντά πως «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Γειτόνισσα γιαγιάς: «Προσπάθησε να αυτοκτονήσει και λέει ότι θα κάνει απεργία πείνας»

Γειτόνισσα της ηλικιωμένης γυναίκας μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» και αποκάλυψε ότι η γυναίκα επιχείρησε να αυτοκτονήσει. «Παραλίγο να μας πάθει ζημιά το βράδυ. Πήρε τρία χάπια της πίεσης μαζεμένα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Προσπαθεί η γιαγιά να αυτοκτονήσει γιατί δεν σηκώνει την ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».

«Εγώ πήγα στο σουπερμάρκετ και τους μίλησα για την υπόθεση. Έμαθα που μένει η γιαγιά και πήγα και τη βρήκα. Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση το σούπερ μάρκετ. Δυστυχώς, όμως δεν έχω και εγώ λεφτά για να της πληρώσω δικηγόρο».

σουπερμαρκετ-γιαγια

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με την γειτόνισσα, η γυναίκα παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική για να μπορεί να περπατάει.

Όπως τόνισε η γυναίκα, η γιαγιά είναι σε σοκ, πήρε χάπια, λέει ότι θα κάνει απεργία πείνας και ότι δεν θα φάει ποτέ κρέας. «Την έχουμε με ηρεμιστικά. Μου είπε με κλάματα ότι πριν από έναν μήνα έστειλε επιστολή σε κάποιον μεγάλο παράγοντα ποδοσφαίρου και του ζητούσε βοήθεια γιατί κάποτε είχε εργαστεί στην ομάδα».

Δήμαρχος: Θα απευθυνθούμε στο σούπερ μάρκετ για να αποσύρει τη μήνυση

Από την πρώτη στιγμή ο δήμος ενημερώθηκε για το περιστατικό και προσπάθησε να μην πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος ΔΣ του δήμου Ιλίου κ. Χαραλαμπόπουλος μίλησε για το συμβάν στην εκπομπή του OPEN. «Είναι ένα θλιβερό περιστατικό που δεν μπορεί να αρέσει σε κανέναν. Η γυναίκα δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα και είναι κρίμα που έφτασε στο σημείο να κλέψει για να επιβιώσει».

Ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα πρακτικά να συμμετέχει στις υπηρεσίες που έχει ο δήμος για να βοηθά πολίτες με οικονομικά προβλήματα, όπως είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, το συσσίτιο ή το ΤΕΒΑ, ενώ σημείωσε ότι πιθανότατα δεν κατοικεί στον δήμο. «Για το σούπερ μάρκετ τόνισε ότι θα ζητήσουμε να γίνει απόσυρση της μήνυσης, αλλά η πολιτική τους είναι να μην το κάνουν», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share