Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη στον Κολωνό ο αλλοδαπός δραπέτης του Ευαγγελισμού

Ο άνδρας είχε συλληφθεί καθώς ήταν φυγόποινος για υπόθεση λαθροδιακίνησης

17 Φεβρουαρίου 2022 09:11
Συνελήφθη στον Κολωνό ο αλλοδαπός δραπέτης του Ευαγγελισμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην περιοχή του Κολωνού εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (16/2) και συνελήφθη εκ νέου από αστυνομικούς, ο 28χρονος άνδρας πακιστανικής υπηκοότητας που είχε αποδράσει από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Δολοφονία Άλκη - Ραγδαίες εξελίξεις: Ηχηρή παρέμβαση Αρείου Πάγου – «Ταχεία ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας» (video)

Ο άνδρας είχε συλληφθεί καθώς ήταν φυγόποινος για υπόθεση λαθροδιακίνησης και κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Το απόγευμα της Πέμπτης (10/2) αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του βρήκε την ευκαιρία να δραπετεύσει, για να εντοπιστεί τελικά λίγες ώρες αργότερα.

Πηγή: lawandorder.gr

κολωνοσ-συλληψη

Δολοφονία Άλκη: Νέες εξελίξεις - Βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο του αφαίρεσαν τη ζωή

Βρέθηκε το μαχαίρι τύπου «καράμπιτ» με το οποίο οι δράστες χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη Καμπανό, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή των κοιμητηρίων της Θέρμης κοντά σε μια γέφυρα και ήδη έχει μεταφερθεί και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Από την εξέταση οι αστυνομικοί θα αποφανθούν εάν το μαχαίρι αυτό προκάλεσε θανάσιμα τραύματα στον Άλκη. Το σημείο που βρέθηκε το μαχαίρι υπέδειξε κατά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια ο 21χρονος Ι.Κ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι με το συγκεκριμένο μαχαίρι ο 25χρονος επονομαζόμενος «Αθηναίος» τραυμάτισε τον Άλκη.

Τα «αλληλοκαρφώματα»

Ο 25χρονος, ο επονομαζόμενος ως «Αθηναίος», είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Άλκης και, κατόπιν, ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Φέρεται ακόμη να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Αποκάλυψε επίσης ότι ο 21χρονος, ο οποίος είχε υποδείξει την Πέμπτη τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας, χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ο δικηγόρος του 21χρονου ημεδαπού, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του «ανέφερε στην ανακρίτρια τον δολοφόνο του Άλκη, το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ υπέδειξε την ερημική περιοχή που το παράτησαν μετά το περιστατικό».

Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε, όχι όμως – όπως είπε στην απολογία του – σε βάρος του 19χρονου Άλκη, αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε και έφυγε».

Σύμφωνα με τους εργαστηριακούς ελέγχους εντοπίστηκε γενετικό υλικό του αδικοχαμένου Άλκη, τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού, όσο και στη λαβή του. Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε επίσης γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share