Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Το ρίσκο που δεν ελήφθη και η μεγάλη αλλαγή στα μπαρ από το Σάββατο (19/2)

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

17 Φεβρουαρίου 2022 07:39
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Το ρίσκο που δεν ελήφθη και η μεγάλη αλλαγή στα μπαρ από το Σάββατο (19/2)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οριστική η άρση των μέτρων σε διασκέδαση, μπαρ, σχολικές εκδρομές και τηλεργασία. Η άρση των περιορισμών που αναμενόταν να ισχύσει από Δευτέρα (21/2), θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου σε μία ίσως προσπάθεια να τονωθεί ο τομέας της εστίασης και της διασκέδασης που επλήγη σοβαρά τα δύο χρόνια της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση στους θανάτους - Μικρή πτώση στα ημερήσια (16/2) κρούσματα

Πάντως πράσινο φως δεν δόθηκε από τους ειδικούς σε καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις και όπως όλα δείχνουν θα απαγορευτούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι «στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Οι λεπτομέρειες θα δοθούν από διευκρινιστική ΚΥΑ.

Αυτό που τονίζεται πάντως είναι ότι οι όρθιοι θαμώνες στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και η επανέναρξη των σχολικών εκδρομών, θα αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, για τους οποίους θα ισχύσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν επίσης θετικά και για τα συνέδρια να διεξάγονται με 100% πληρότητα, αν πρόκειται για εμβολιασμένους. Για τους μη εμβολιασμένους προβλέπεται η «υβριδική» διοργάνωση με εξ αποστάσεως συμμετοχή τους.

Αύξηση πληρότητας στα γήπεδα

Επιπλέον, οι ειδικοί είπαν «ναι» στην αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα από το 10% στο 50%, μετά από αίτημα της κυβέρνησης.

Πράσινο φως δόθηκε και για τις σχολικές εκδρομές από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και για τις πολυήμερες από τον Μάρτιο.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε:

  • την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης
  • την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών
  • την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και
  • την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share