Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οικογενειακή τραγωδία Πάτρα: Οι αναρτήσεις γεμάτες ανησυχία της μητέρας στο Facebook - Τα προβλήματα του ζευγαριού μετά το θάνατο της Ίριδας

Τι έγραφε;

16 Φεβρουαρίου 2022 18:46
Οικογενειακή τραγωδία Πάτρα: Οι αναρτήσεις γεμάτες ανησυχία της μητέρας στο Facebook - Τα προβλήματα του ζευγαριού  μετά το θάνατο της Ίριδας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γεμάτες αγωνία και ανησυχία ήταν οι αναρτήσεις της μητέρας στην Πάτρα που έχασε και τα 3 της παιδιά. Συγκεκριμένα, η ιδία αναρτούσε συχνά σε ένα φόρουμ ερωτήσεις σχετικά με την υγεία τόσο των παιδιών της όσο και τη δικιά της, αναζητώντας απαντήσεις γεμάτη ανησυχία.

Παράλληλα, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία «έφυγε» αιφνίδια, μίλησε στο MEGA ο διευθυντής του παιδοκαρδιολογικού του Ωνασείου, Ιωάννης Παπαγιάννης, που την είχε εξετάσει.

Από το 2015 μέχρι το 2021, η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τα 3 αδικοχαμένα αγγελούδια, γράφει για τα προβλήματα υγείας των παιδιών της και ψάχνει όπως θα δούμε άλλες μητέρες για να ζητήσει συμβουλές. Με ορισμένες να απορούν, αφού όπως της γράφουν για τέτοια θέματα, υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο οι γιατροί.

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις της μητέρας στη Πάτρα, και τα τρία παιδιά της αντιμετώπισαν μια σειρά από ασθένειες και προβλήματα υγείας, με την ίδια να τα κάνει γνωστά και να ρωτάει άτομα που πιθανότατα δεν γνώριζε προσωπικά. Η αρχή γίνεται το 2016 όταν η Τζωρτζίνα ήταν μόλις 2,5 ετών.

Οι αναρτήσεις της μητέρας

«Καλησπέρα σας, την Πέμπτη η μεγάλη μου κόρη 2,5 ετών θα κάνει μια επέμβαση λίγο κάτω από το φρύδι, να αφαιρέσει μια κύστη όφρεος. Θα κάνει 3 ραμματάκια αλλά είναι πολύ ζωηρή. Έχει κανείς, κάποιας μανούλας το παιδάκι κάτι παρόμοιο; Φοβάμαι πως θα πειράζει τα ράμματα μετά», έγραψε σε μία ανάρτησή της η μητέρα των κοριτσιών.

Στο ίδιο γκρουπ η μητέρα ζητάει συμβουλές και για τον εαυτό της, με ορισμένες από τις γυναίκες που βλέπουν τα μηνύματα, να της απαντούν απορημένες…

«Καλημέρα σας και καλό μήνα! Θα ήθελα τις γνώμες και τις εμπειρίες σας. Είμαι στη 13 εβδομάδα κύησης στο δεύτερο παιδάκι. Η κόρη μου είναι 1,5. Είχα πόνους χαμηλά και χθες ο γιατρός μου είπε… Είχε κάποια παρόμοια εμπειρία; Χρειάζεται ακινησία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων».

«Ο γιατρός δεν σε συμβούλεψε;», της απάντησαν στην ανάρτηση κι εκείνη έγραψε:

«Εννοείται, απλά ήθελα να ακούσω και άλλες περιπτώσεις ή εμπειρίες. Είναι τόσο σοβαρό όσο μου είπε; Απλά εμπειρίες ήθελα να ακούσω».

Τον Ιούνιο του 2016, στα 27 της χρόνια είναι μητέρα δύο παιδιών. Της Τζωρτζίνας που έχει κλείσει τα τρία και της Μαλένας που έχει γεννηθεί πριν από λίγους μήνες.

«Καλημέρα σας, έχει κάποιας μανούλας το παιδάκι ατοπική δερματίτιδα να ρωτήσω κάποια πράγματα; Εμένα είναι 10 μηνών και όλο το χειμώνα ήταν σε ύφεση και τώρα σε έξαρση. Ενώ είμαι διαρκώς με τις ενυδατικές της».

«Εμείς την αντιμετωπίσαμε με άμυλο πατάτας. Το παίρνεις από το φαρμακείο. Κάνεις μπάνιο με αυτό δηλαδή γεμίζεις μια λεκάνη νερό και βάζεις μια χούφτα από αυτό, το διαλύεις και βάζεις το μωρό μέσα για 15 λεπτά. Ξεπλένεις απλώς και το σκουπίζεις. Το κάναμε», ήταν μία από τις απαντήσεις.

Άλλη απάντηση ήταν η εξής: «Να φοράτε μακριά μπιτζαμούλα αφού έχει στα πόδια για να μην έρχεται σε επαφή απευθείας με τη σκόνη. Όσο και αν σφουγγαρίσεις η σκόνη είναι παντού. Μακριά βαμβακερή λεπτή μπιτζαμούλα και φαρδιά να μην ακουμπάει».

Τα μηνύματα της μητέρας είναι αλλεπάλληλα. Κάποιες φορές για τα παιδιά και άλλες για τον εαυτό της…

«Μανούλες, με κόλλησε η μεγάλη μου η κόρη γαστρεντερίτιδα. Είμαι πολύ χάλια, ενώ το θηριάκι μου την πέρασε ελαφρά. Όσες δεν έχετε βοήθεια από κάπου τι κάνετε όταν αρρωστήσετε και δεν μπορείτε καθόλου; Μου έρχεται να καταρρεύσω».

Είναι η περίοδος που η ίδια δίνει συνέντευξη σε τοπικό σταθμό και μιλάει μεταξύ άλλων και για την αγάπη της Τζωρτζίνας στο ποδόσφαιρο.

Στο σπίτι, πίσω από τις κάμερες τα προβλήματα υγείας των παιδιών συνεχίζονται. Όπως και οι διάλογοι της μητέρας στο επίμαχο φόρουμ…

Διαβάστε επίσης: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Απειλές δέχεται η οικογένεια Δασκαλάκη
«Αχ αυτή η κορτιζόνη αλλά και το αερολίν από τη μάσκα εμένα, με είχε βγάλει εκτός λειτουργίας. Υπομονή, θα γίνει καλά το μωράκι σου και θα στρώσει πάλι ο ύπνος. Και στο λέω εγώ που τον έχω από δύο μηνών με βρογχιολίτιδα. Τώρα 6 μηνών και όταν αρρωσταίνει πάλι χαλάει ο βραδινός του ύπνος», της απάντησαν σε ανάρτηση.

«Δεν ήξερα ότι η κορτιζόνη προκαλεί υπερένταση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», έγραψε η μητέρα των κοριτσιών.

Σε κάποια μηνύματα η μητέρα δείχνει να θέλει να διασταυρώσει τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί και σε άλλα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη από αυτά που της είπαν…

«Έρχονται στιγμές που με ακουμπάνε τα παιδιά μου, για μια αγκαλιά έστω και πονάω. Έχω πάει σε όλους τους γιατρούς, ο καθένας τη δική του διάγνωση».

«Καλημέρα σας, πριν 11 μέρες επισκέφθηκα την παιδίατρο, με τη μικρή μου κόρη, 17 μηνών και μας είπε ότι έχει μέση εκρηκτική ωτίτιδα και στα δύο αυτάκια της. Της έδωσε αντιβίωση, αλλά η μικρή από τότε και λίγο νωρίτερα δεν μου κοιμάται τα βράδια. Πετάγεται σχεδόν κάθε 20λεπτο και κλαίει. Η παιδίατρος μου είπε ότι ίσως είναι από τα αυτάκια της. Όμως γιατί δεν πετάγεται και τα πρωινά και το κάνει μόνο τη νύχτα; Στο μεσημεριανό ύπνο, πετάγεται μόνο 1-2 φορές. Έχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία;».

Άλλοι την ρώτησαν εάν έχει σε κλίση το κρεβάτι του κοριτσιού, άλλοι της πρότειναν να βάλει κάτω από το στρώμα τα μαξιλάρια.

Εκτός όμως από τις συνηθισμένες παιδικές ασθένειες γίνεται κάποιες φορές κουβέντα και για πιο σοβαρές…

«Απ’ ότι ξέρω οι χημειοθεραπείες δεν είναι σε όλους ίδιες. Εξαρτάται την περίπτωση. Υπήρχαν κάποιες παρενέργειες όπως με τα μαλλιά και ένιωθε περίεργα με την ορμονοθεραπεία. Αλλά σου είπα κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή», της απαντούν.

Κατά διαστήματα το συγκεκριμένο γκρουπ δείχνει να έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς της. Η μητέρα αισθάνεται άνετα και ζητάει πληροφορίες ακόμα και για ταινίες. Οι αγαπημένες εκείνο το διάστημα ήταν το κάταγμα, και το θαύμα στο κελί 7…

«Καλημέρα σας, η μικρή μου 5,5 μηνών έκανε το τελευταίο γεύμα της ημέρας στις 23.00 το βράδυ και ξυπνούσε γύρω στις 9 με 10 το πρωί. Πριν καμία εβδομάδα αρρώστησε με βρογχιολίτιδα. Αρχίσαμε μάσκα, αντιβίωση και κορτιζόνη. Από τότε δεν κοιμάται τη νύχτα. Ξυπνάει κάθε 3 ώρες για γάλα σαν νεογέννητο. Και η παιδίατρος μου είπε ότι πρώτα θα τελειώσει την αγωγή της και μετά θα μπει στο ρυζάλευρο. Έχει συμβεί σε κάποια άλλη μανούλα;».

«Καλημέρα, άλμα ανάπτυξης, ίσως έχασε και τη σειρά της. Μπορεί και από την κορτιζόνη να έχει υπερένταση. Ας τελειώσετε την αγωγή, να περάσουν και κάποιες μέρες, να φύγει η επίδραση και βλέπεις. Περαστικά σας…», της απαντούν.

Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια ήρθαν τα ακόμα πιο δύσκολα. Η πιο μαύρη περίοδος στη ζωή της μητέρας, που είδε και τα τρία παιδιά που έφερε στον κόσμο να πεθαίνουν.

Νέα στοιχεία από το Live News

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι μετά το θάνατο της Ίριδας αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του. Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί ο θάνατος της Μαλένας. Η επανασύνδεση έγινε όταν εισήχθη στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share