Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: Απειλούσαν τη ζωή των συγγενών των ηλικιωμένων – Οι ύποπτες εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων

Όλο και περισσότερες απίστευτες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας

16 Φεβρουαρίου 2022 15:55
Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά: Απειλούσαν τη ζωή των συγγενών των ηλικιωμένων – Οι ύποπτες εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά, του οποίου οι ιδιοκτήτριες, αλλά και οι γιατροί οδηγήθηκαν στη φυλακή, κατηγορούμενοι για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ παράλληλα ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «κολαστήριο».

Φιλοξενούσαν τους ηλικιωμένους σε νεκροθάλαμο! Φρικτή μαρτυρία για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά (Video)

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΕΡΤ για το γηροκομείο στα Χανιά, μια φοροτεχνικός αποκάλυψε πως η 92χρονη θεία της, όσο διέμενε εκεί, εξουσιοδότησε δύο άγνωστα άτομα για τα ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις της.

γηροκομειο-χανια

Η ίδια εξιστόρησε, επίσης, ότι το 2016 μια κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας ήρθε και επικαλούμενη ότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, που δεν υπήρχε, η θεία μου μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο γηροκομείο», αναφέροντας ότι σε αυτό συμμετείχε και ένας υπάλληλος της περιφέρειας Χανίων.

Απειλές για τη ζωή των συγγενών

Εξήγησε ότι για μπορεί να επισκέπτεται ο πατέρας της την 92χρονη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια, είχε δηλώσει ότι είναι ανιψιός της. Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις και μόνο στο σαλόνι, κατόπιν ενημέρωσης. «Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση».

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της ότι δεν θα ασχοληθούν άλλο με τη συγκεκριμένη κυρία ενώ του απείλησαν και τη ζωή. «Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα». Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, του είπαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι «θα τον βρουν στα χαντάκια».

γηροκομειο-χανια

Η μεταβίβαση χωρίς να το γνωρίζει η 92χρονη

Η ακίνητη περιουσία της 92χρονης, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, έχει σίγουρα μεταβιβασθεί, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα φοροτεχνικό. «Έχει αλλάξει σίγουρα χέρια. Το πήραν οι ιδιοκτήτες της δομής και το μεταβίβασαν σε επιχειρηματία που την ίδια περίοδο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες στο γηροκομείο», σημείωσε η ίδια.

Η ίδια εικάζει ότι «υπήρχαν μεταξύ τους οικονομικές εκκρεμότητες από τη διαδικασία της ανακαίνισης στο γηροκομείο και ως αντάλλαγμα της υπηρεσίας δόθηκε το ακίνητο της θείας».

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μεταβίβασης του ακινήτου βάλανε στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας ένα συμβολικό αντίτιμο. «Το ακίνητο βρίσκεται ίσως στην πιο ακριβή περιοχή, με οικόπεδο φιλέτο. Η συναλλαγή φέρεται να ολοκληρώθηκε με 50.000 ευρώ όταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν 167.000 ευρώ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share