Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Απειλές δέχεται η οικογένεια - Τι κατήγγειλε ο δικηγόρος της (video)

«Καλούν κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν»

16 Φεβρουαρίου 2022 10:07
Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Απειλές δέχεται η οικογένεια - Τι κατήγγειλε ο δικηγόρος της (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η οικογένεια που έχασε τα τρία της αγγελούδια στην Πάτρα και ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την καχυποψία που δημιουργούν τα αναπάντητα ερωτήματα για τους θανάτους των μικρών κοριτσιών και απειλές από τους… τρομοκράτες των πλήκτρων.

Ξεσπά υψηλόβαθμος δικαστικός – «Στην ΕΛΑΣ τα έκαναν μούσκεμα, βλέπουν πολύ CSI»

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Κόττας στην «Πελοπόννησο», η μητέρα εξακολουθεί να δέχεται απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά της από χρήστες του Facebook και γενικότερα του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οικογένειας από την Πάτρα κατήγγειλε ότι εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (σ.σ.: το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν»!

Στο εν λόγω ρεπορτάζ δεν αναφέρεται αν έχει επιληφθεί του θέματος η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, εκτός από αποκρουστικό για τους γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών, είναι κι εξόχως ανησυχητικό, που έχουν άλλο ένα θέμα να αντιμετωπίσουν μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα καταστάσεων.

Εν αναμονή των καταθέσεων

Την ίδια στιγμή δεν έχουν ξεκινήσει καταθέσεις στο Εγκληματολογικό της Ασφάλειας Αθηνών με τις καταθέσεις να ξεκινούν από τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Παίδων», καθώς η κατάθεσή τους αναμένεται να φωτίσει πολλές πτυχές της «σκοτεινής» αυτής υπόθεσης, μιας κι εκεί κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα πριν από λίγες εβδομάδες. Και οι γιατροί του Καραμανδανείου όπως και του ΠΓΝΠ αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Άλλωστε είναι αυτοί οι οποίοι πολλάκις ασχολήθηκαν με τα παιδιά και ειδικά με την Τζωρτζίνα. Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης όσο και οι εξειδικευμένοι παιδίατροι του Καραμανδανείου θα μιλήσουν για τα περιστατικά που αφορούν την πορεία της υγείας του παιδιού, το πώς κατέληξε στην ΜΕΘ και ό,τι περίεργο παρατήρησαν στη διάρκεια της νοσηλείας της ώστε να απαντηθούν όσα περισσότερα ερωτηματικά μπορούν.

Αρχές Μαρτίου οι τοξικολογικές

Σε ό,τι αφορά στις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, οι απαντήσεις των οποίων θα αποκαλύψουν τα ακριβή αίτια θανάτου της 9χρονης, αναμένονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης, που διορίστηκε μετά τον πρώτο θάνατο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως τρεις αιφνίδιοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια δεν είναι αδύνατο να συμβούν, αλλά παράλληλα είναι δύσκολο.

Γιατί η υπόθεση μπορεί να μείνει για πάντα ανεξιχνίαστη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μείνει ανεξιχνίαστη η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια ο καθηγητής Παθολογίας και Καρδιολογίας, Περικλής Νταβλούρος. Όπως τόνισε, μιλώντας χθες σε διάφορες τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές, «αυτήν την στιγμή, μπορούμε να ξέρουμε μόνο τι δεν έχει συμβεί και όχι τι έχει συμβεί».

Ο κ. Νταβλούρος μιλώντας για το ιστορικό του τελευταίου παιδιού της οικογένειας, σημείωσε πως «αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο απινιδωτής στην μικρή Τζωρτζίνα, δεν έχει καταγράψει μια επικίνδυνη, θανατηφόρα αρρυθμία από αυτές που επιφέρουν τον θάνατο».

«Στον αιφνίδιο θάνατο παιδιών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ελληνική μελέτη, ευθύνεται κυρίως η καρδιά, όμως υπάρχουν και άλλα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις εξετάσεις και την ενδελεχή έρευνα, μπορεί και να μην βρούμε ποτέ τίποτα, παρά τις ιστολογικές, τις τοξικολογικές και τις εξετάσεις DNA. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων περιστατικών παραμένει ανεξιχνίαστο», επισήμανε με νόημα ο κ. Νταβλούρος.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπογράμμισε πως «ένας προγεννητικός έλεγχος το πιθανότερο είναι να μην μας βοηθούσε να βρούμε κάτι, εκτός εάν κάποιος στην οικογένεια είχε κάποιο γνωστό πρόβλημα».

«Δεν είναι κληρονομικές όλες οι γονιδιακές παθήσεις. Το ότι δεν έδειξε κάτι ο γονιδιακός έλεγχος δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα» υπογράμμισε ο Περικλής Νταβλούρος ενώ επανέλαβε εμφατικά πως «ποσοστό έως 30% των θανάτων παιδιών και νέων, παραμένει ανεξιχνίαστο σε όλον τον κόσμο».

Πηγή: reader.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share