Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φώκια εμφανίστηκε σε παραλία της Αττικής για να... λιαστεί (video)

Ένας σπάνιος... χειμερινός κολυμβητής

15 Φεβρουαρίου 2022 18:45
Φώκια εμφανίστηκε σε παραλία της Αττικής για να... λιαστεί (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ηλιόλουστος ο καιρός σήμερα Τρίτη 15 Φεβρουαρίου και ένας σπάνιος χειμερινός κολυμβητής αποφάσισε να κάνει την εμφάνισή του σε παραλία της Αττικής για να «λιαστεί».

Διαβάστε επίσης: Νεκρή φώκια - Αλόννησος: «Στιγματίζεται το νησί - Οργή από τους κατοίκους»

Ο λόγος για μία φώκια που βγήκε σε παραλία της Βραυρώνας, γύρω στις 12:30 και παρέμεινε για λίγη ώρα στην αμμουδιά, πριν χαθεί ξανά στην ανοιχτή θάλασσα.

Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν πως το θηλαστικό έχει εμφανιστεί ξανά στην ίδια παραλία αλλά και στο Πόρτο Ράφτη.

Πηγή: ethnos.gr

Φάλαινα Ζιφιός: Τα ακριβή αίτια θανάτου του «Σωτήρη» - Τι έδειξε η νεκροψία (video)

Νεκρή εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης (2/2) η φάλαινα Ζιφιός που είχε εμφανιστεί το προηγούμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου στα αβαθή του όρμου Σελήνια στη Σαλαμίνα έπειτα από διαδοχικές παρουσίες το περασμένο διάστημα στα παράλια της Αττικής.

Η μικρή φάλαινα, για τη σωτηρία της οποίας έσπευσαν πολλοί εθελοντές, δεν άντεξε από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, με την ιατροδικαστική εξέταση να ρίχνει κάποιο φως στα αίτια του θανάτου της.

Συγκεκριμένα, η νεκροψία στον άτυχο «Σωτήρη» ολοκληρώθηκε, τα ξημερώματα της Πέμπτης και κάτω από δύσκολες συνθήκες, με την καθηγήτρια κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Αναστασία Κομνηνού, να αναφέρεται στα αποτελέσματά της στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, εκτός από τα γνωστά ευρήματα – το κάταγμα της κάτω γνάθου και την πολύ άσχημη αιματολογική και βιοχημική εικόνα που παρουσίαζε– το άτυχο ζώο έπασχε από σοβαρή απίσχναση. Όπως εξήγησε η κυρία Κομνηνού, πρόκειται για ένα χρόνιο νόσημα το οποίο ταλαιπωρούσε το νεαρό κήτος. Τα ευρήματα της εξέτασης έδειξαν επίσης ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα και με τις αρτηρίες και τα νεφρά που έκαναν τη φάλαινα ακόμα πιο ευάλωτη. Όπως είπε, δείγματα έχουν αποσταλεί για περαιτέρω αναλύσεις για να συμπληρωθεί «το παζλ όλων των ευρημάτων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share