Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φιλοξενούσαν τους ηλικιωμένους σε νεκροθάλαμο! Φρικτή μαρτυρία για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά (Video)

Συνεχίζει να λειτουργεί η δομή!

15 Φεβρουαρίου 2022 10:25
Φιλοξενούσαν τους ηλικιωμένους σε νεκροθάλαμο! Φρικτή μαρτυρία για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχείς είναι οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά, που συνεχίζει να λειτουργεί με 41 τρόφιμους. Σύμφωνα με τελευταία μαρτυρία σε δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο φιλοξενούσαν ηλικιωμένους. Παράλληλα, οι τέσσερις εκ των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση των 30 θανάτων ηλικιωμένων στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προσωρινά κρατούμενοι.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο neakriti.gr, ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης για να διευκολυνθεί το έργο της, ανέφερε ότι «μεμονωμένα άτομα δεν μπορούν με τις πράξεις τους να αμαυρώσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει επανειλημμένα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της».

Συνεχίζει να λειτουργεί η δομή

Λίγες μόνο ημέρες μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε ο εισαγγελέας Χανίων, με τους τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας να έχουν ήδη προφυλακιστεί, η δομή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, φιλοξενώντας 41 ηλικιωμένους.

Το ενδεχόμενο του λουκέτου φαίνεται να εξετάζεται, πλην όμως, μεγάλο ερώτημα είναι ποια θα είναι τύχη των τρόφιμων που παραμένουν παρά τις εξελίξεις και τις φρικιαστικές αποκαλύψεις, στο ίδρυμα – κολαστήριο, όπως το χαρακτηρίζουν μάρτυρες της υπόθεσης.

Την πιθανότητα απομάκρυνσης των τροφίμων, ωστόσο, επιβεβαιώνει, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι συζητείται με τα στελέχη του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων το σενάριο της απορρόφησης ηλικιωμένων που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην ιδιωτική μονάδα.

Ο κ. Σημανδηράκης πάντως υπογράμμισε ότι η δυναμικότητα του Δημοτικού Γηροκομείου δεν επιτρέπει άνοιγμα στον αριθμό των φιλοξενουμένων. «Το σίγουρο βέβαια είναι ότι το δημοτικό γηροκομείο Χανίων θα προσπαθήσει στην κατεύθυνση που θα του υποδείξουν οι αρχές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φιλοξενούσαν ηλικιωμένους σε νεκροθάλαμο

Μία από τις δεκάδες μαρτυρίες – σοκ, ανέφερε πως κατά καιρούς ηλικιωμένοι φιλοξενήθηκαν ακόμη και στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο.

Ήταν ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα. Η αστυνομική έρευνα έδειξε επίσης ότι οι νοσηλευτές ανά βάρδια ήταν ελάχιστοι σε σχέση με τον αριθμό των φιλοξενουμένων κι ότι η τακτική της καθήλωσης των τροφίμων ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Στο ερώτημα γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν διαπιστώσει όσα φριχτά συνέβαιναν εις βάρος ανήμπορων τροφίμων, φαίνεται να απαντούν εν μέρει πρώην εργαζόμενοι της δομής που κατέθεσαν ότι οι ιδιοκτήτριες ενημερώνονταν πριν από κάθε έλεγχο φροντίζοντας ακόμη και να κρύψουν τους υπεράριθμους ηλικιωμένους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share