Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Το Χάος: Ο τεράστιος κρατήρας της Αττικής σε σχήμα καρδιάς - Πού βρίσκεται

Το μνημείο των ερωτευμένων

14 Φεβρουαρίου 2022 16:15
Το Χάος: Ο τεράστιος κρατήρας της Αττικής σε σχήμα καρδιάς - Πού βρίσκεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν “Ερως ανίκατε μάχαν”. Με μία μικρή παράφραση αυτό είναι το “Χάος ανίκατε μάχαν” και πιο συγκεκριμένα ο γιγαντιαίος κρατήρας της Αττικής όπου έχει το απόλυτο σχήμα καρδιάς.

Δείτε επίσης: Αυτό το μνημείο έχει κέρδος 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο αλλά...δεν έχει είσοδο!

Στην καρδιά του δήμου Λαυρεωτικής βρίσκεται το Χάος. Η παραπάνω πρόταση δεν είναι ποιητική, αλλά άκρως κυριολεκτική. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Λαυρίου, υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας σε σχήμα καρδιάς. Παρότι πολλοί θα έσπευδαν να το χαρακτηρίσουν φυσικό μνημείο των ερωτευμένων, οι θρύλοι που περικλείουν τη δημιουργία του δεν είναι τόσο ρομαντικοί.

Δείτε το βίντεο του UpStories:

Η ευρέως διαδεδομένη επιστημονική άποψη υποστηρίζει ότι είναι αποτέλεσμα της κατάπτωσης της οροφής ενός μεγάλου σπηλαίου. Η ευρέως διαδεδομένη «λαϊκή» άποψη λέει ότι δημιουργήθηκε από πτώση μετεωρίτη κατά τον 18ο ή 19ο αιώνα. Πιο ακραίες θεωρίες κάνουν λόγο για εξωγήινους που προσγειώθηκαν στο σημείο.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Το Χάος έχει βάθος 55 μέτρα και η διάμετρός του φτάνει τα 120. Το εσωτερικό του παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού περιλαμβάνει μέταλλα διάφορων ειδών και σπάνια πετρώματα. Ένα από αυτά είναι και ο γαληνίτης, μετάλλευμα που έδινε 99% άργυρο και 1% μολύβι. Άλλωστε, η ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου, από την αρχαιότητα φημιζόταν για τη μεταλλουργία της.

Σε κάθε περίπτωση το Χάος είναι το απόλυτο μνημείο της φύσης για τους ερωτευμένους Ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο και οι εικόνες μας το αποδεικνύουν και με το παραπάνω και σας προτείνουμε λόγο και της ημέρας των ερωτευμένων που πλησιάζει να τον επισκεφτείτε και να μοιραστείτε επάνω από αυτόν όμορφες ρομαντικές στιγμές και να απολαύσετε την καταπληκτική θέα τόσο του κρατήρα όσο και του Λαυρίου. 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share