Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022

Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά: Προφυλακιστέοι 4 από τους κατηγορούμενους! «Έβλεπες μόνο κόκαλα, είχε λιώσει το δέρμα της» - Σοκαριστικές μαρτυρίες (Video)

«Όλα είναι προϊόν σκευωρίας», λέει η ιδιοκτήτρια

13 Φεβρουαρίου 2022 09:39
Γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά: Προφυλακιστέοι 4 από τους κατηγορούμενους! «Έβλεπες μόνο κόκαλα, είχε λιώσει το δέρμα της» - Σοκαριστικές μαρτυρίες (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά από τη μαραθώνια απολογία τους, τέσσερις από τους κατηγορουμένους για το γηροκομείο «κολαστήριο» στα Χανιά της Κρήτης. Ενώπιον ανακριτή παρουσιάστηκε η ιδιοκτήτρια, η κόρη της, αλλά και οι δύο γιατροί που εργάζονται εκεί, ένας γενικός ιατρός και ένας ψυχολόγος. Μετά το πέρας της διαδικασίας, αποφασίστηκε να πάρουν τον δρόμο για τις φυλακές. Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες για τους άλλους κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με το Mega, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση καταγγέλλουν πως όλα είναι σκευωρία σε βάρος τους και δεν φέρουν καμία ευθύνη. Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, και η δήλωση που είχε κάνει το ίδιο μέσο η ιδιοκτήτρια προ μηνών, όταν ήταν σε εξέλιξη η έρευνα. «Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;» είχε πει τον Απρίλιο.

Ο δικηγόρος της σημείωσε χθες πως «προσκομίστηκαν ικανά στοιχεία από την πλευρά της υπερασπίσεως για να ανατρέψουν πάρα πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου. Βρέθηκαν, επίσης, και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά».

«Προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως κατά την προσέλευση των κατηγορουμένων στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, συγγενείς θυμάτων αποδοκίμασαν τούς αποδοκίμασαν εντόνως, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση καθώς στον χώρο ήταν και υποστηρικτές τους.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι σοκαριστικές μαρτυρίες για τα δεινά που φαίνεται ότι βίωναν οι οι ηλικιωμένοι που διέμεναν στη δομή.

Ανατριχιαστική είναι και η κατάθεση μίας γυναίκας που είχε στο γηροκομείο την πεθερά της και τη βρήκε σε εξαθλιωτική κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός επισκεπτηρίου.

«Σηκώνω το σεντόνι και τη βλέπω. Ήταν γυμνή. Της μιλούσα και δεν με άκουγε. Η εικόνα της μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό. Ήταν 45 περίπου κιλά. Έβλεπες μόνο κόκαλα, είχε λιώσει, ενώ στο δέρμα της είχε και μπλαβάδες. Ο σύζυγός μου βούρκωσε» περιέγραψε.

Άλλη γυναίκα, που είχε τον πατέρα της στο γηροκομείο κατήγγειλε πως δεν την άφηναν να τον δει και όταν τελικά τα κατάφερε, τον είδε δεμένο σε μία καρέκλα μη έχοντας καμία επαφή με το περιβάλλον του.

Σοκαριστικά, παράλληλα, είναι και τα όσα περιέγραψε πρώην εργαζόμενη στη δομή, η οποία επεσήμανε πως έδιναν χάπια τους γέροντες σαν να είναι καραμέλες, ενώ οι υπεύθυνοι της ζητούσαν να κοιτάζει τη δουλειά της, όταν ρωτούσε τι είναι αυτά που παίρνουν.

Η ίδια, περιέγραψε και σκηνές με τους εργαζομένους να πετούν τους τροφίμους σε καρέκλες και κρεβάτια, «σαν να είναι σακιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share