Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητριών για την σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές τους (video)

Καταγγέλλουν δύο εκπαιδευτικούς από 3ο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο της πόλης

12 Φεβρουαρίου 2022 18:04
Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητριών για την σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές τους (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρουν οι περιγραφές μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλουν δύο εκπαιδευτικούς για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, 12 συμμαθήτριές τους φέρεται να παρενοχλήθηκαν από έναν καθηγητή του Γυμνασίου και έναν του Λυκείου.

Σοκ στη Ρόδο: Φίμωσαν και λήστεψαν ηλικιωμένο

«Ανέβαινα τις σκάλες και ένιωσα κάποιον να μου χτυπάει τον κ…, νόμιζα ότι είναι μια φίλη μου, αλλά ήταν ο καθηγητής μου», «Όταν φοράω ζακέτα, μου ζητάει να την ανοίξω για να δει τι φοράω κι όταν του λέω ένα απλό μπλουζάκι επιμένει», «Μου είπε ότι πρέπει να βάλω λίγα κιλά για να γίνω πιο σέξι, αλλά έχω πολύ ωραίο σώμα», αναφέρουν μαθήτριες του σχολείου.

Μάλιστα, σε ιδιόχειρο πίνακα ανακοινώσεων, που ανάρτησαν στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος γράφουν χαρακτηριστικά σχόλια, που όπως υποστηρίζουν είναι λόγια καθηγητών.

Την ίδια ώρα, καθηγήτρια του σχολείου φέρεται να τους διαψεύδει. «Όλα αυτά τα κάνετε για εκδίκηση, επειδή δεν σας έβαλε καλούς βαθμούς», λέει χαρακτηριστικά.

Για τα όσα υποστηρίζουν οι μαθητές έχουν λάβει γνώση τόσο η γενικός γραμματέας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, όσο και η περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, που διερευνούν την υπόθεση, καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν επώνυμη καταγγελία.

Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη τις τελευταίες μέρες, για να δημοσιοποιήσουν – όπως υποστηρίζουν – τα πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Βιασμός 13χρονου στην Ρόδο: Στο εδώλιο ο 18χρονος που ασέλγησε στον αδελφό του

Την 14η Φεβρουαρίου 2022 θα εκδικαστεί στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Ρόδου, μετά από αναβολή, υπόθεση με κατηγορούμενο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή απειλή και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και δη αδελφών έναν 18χρονο ημεδαπό.

Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και κυρίως του αδελφού του, αλλά και της παρακολούθησής του από ιατρούς κλινικής ψυχοκινητικής αποκατάστασης που του έχουν επιβληθεί.

Συγκατηγορούμενός του είναι κι ένας 18χρονος φίλος του. Κατηγορείται ειδικότερα για συνέργεια σε βιασμό και για συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη. Ο τελευταίος έχει αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Θυμίζουμε ότι ο 18χρονος ομολόγησε και την αιμομιξία αλλά αρνήθηκε τον βιασμό ισχυριζόμενος ότι όσα έγιναν με τον 13χρονο αδελφό του έγιναν με τη συναίνεσή του! Αρνήθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος άσκησε βία ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», την 20ή Αυγούστου 2020 το μεσημέρι καταγγέλθηκε από τη μητέρα του 13χρονου ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού από τον αδελφό του και τον φίλο του, προσθέτοντας ότι τα δύο της παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα. Ο μεγαλύτερος γιος της, βίασε ειδικότερα τον 13χρονο, όπως είπε, παρουσία του 18χρονου, ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από ένα έτος και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ καταγγέλθηκε ότι επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά και έναντι της ανήλικης αδελφής του. Ο 18χρονος «φίλος» του προανακριτικώς ισχυρίστηκε ότι είδε το περιστατικό, αλλά δεν ήταν παρών καθ' όλη την διάρκειά του. Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρίσταται η δικηγόρος κ. Κάτια Λαουδίκου.

Πηγή: in.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share