Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

"Άφησαν τη μητέρα μου να πεθάνει...": Συγκλονίζει η κόρη θύματος του "κολαστηρίου" των Χανίων (video)

Φρίκη με τις νέες αποκαλύψεις

11 Φεβρουαρίου 2022 17:13
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις κακοποιήσεις ηλικιωμένων στο γηροκομείο – κολαστήριο των Χανίων. Ενώ σοκάρουν και νέες καταγγελίες που βγαίνουν στο φως.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ηλικιωμένοι ζούσαν σε τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες, ενώ τα μαρτύρια, τα βασανιστήρια και οι κακουχίες που βίωναν, αδυνατεί να τα συλλάβει υγιής νους, με δεκάδες από αυτούς να καταλήγουν.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία του γιου μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία όταν μπήκε στο γηροκομείο, περπατούσε κανονικά, ωστόσο μόλις λίγους μήνες μετά και χωρίς να υπάρχει καμία επικοινωνία μαζί της «έμεινε αβοήθητη με αιμορραγία για 3 μέρες μέχρι που πέθανε».

«Η μητέρα μου όταν μπήκε εκεί μέσα περπατούσε κανονικά και τέσσερις μήνες μετά, βρέθηκε δεμένη με καταστολές, την ξεκάνανε και εκείνη και τους υπόλοιπους ηλικιωμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά στο neakriti ο κ. Χουρδάκης.

Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας είχαν πλήρη άγνοια για τις συνθήκες διαβίωσης της μητέρας τους, καθώς δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησε η καραντίνα δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Το τραγικό της όλης ιστορίας είναι ότι μας κοροϊδεύαν. Μου έλεγαν ότι η μητέρα μου έχει ουρολοίμωξη!», ότι ανέλαβε ο γιατρός και άλλα», πρόσθεσε.

«Την άφησαν αβοήθητη με αιμορραγία για 3 μέρες μέχρι που πέθανε»

Η μητέρα του κ. Χουρδάκη φέρεται να είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, ωστόσο δεν την περιέθαλψαν κατάλληλα. Της έδεσαν απλά το κεφάλι με έναν επίδεσμο, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της, και μετά από τρεις ημέρες αβοήθητη, με αιμορραγία, πέθανε.

«Μετά από το θάνατό της, όταν πήγε ο αδερφός μου, δεν τον άφησαν να τη δει, μέχρι να την ντύσουν. Αυτό που διαπίστωσα εγώ, κατά την κηδεία, όταν αφαιρέθηκαν τα λουλούδια από πάνω της, είδα τις μελανιές και τους επιδέσμους στα χέρια της», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χουρδάκης, σημείωσε πως κατάλαβαν από τις καταθέσεις των μαρτύρων ότι η μητέρα του, «ενώ ήταν δεμένη, έπεσε από το κρεβάτι, χτύπησε το κεφάλι της και την άφησαν χωρίς καμία περίθαλψη!».

«Παρ’ όλο που μάρτυρας ανέφερε ότι η σχισμή ήταν μεγάλη και αιμορραγούσε, οι υπεύθυνοι την άφησαν με ένα απλό επίδεσμό, ώσπου τρεις μέρες αφού είχε χάσει τις αισθήσεις της πέθανε. Μας μιλούσαν στο τηλέφωνο και μας έλεγαν πως όλα είναι καλά!», κατέληξε φανερά εκνευρισμένος ο γιος της αδικοχαμένης γυναίκας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share