Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: Τα τέσσερα θύματά του στο δικαστήριο – Έντονες αντιδράσεις πολιτών και συλλογικοτήτων (photos-video)

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιούν δημόσια εμφάνιση

11 Φεβρουαρίου 2022 11:12
Δημήτρης Λιγνάδης: Τα τέσσερα θύματά του στο δικαστήριο – Έντονες αντιδράσεις πολιτών και συλλογικοτήτων (photos-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες πισθάγκωνα, ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής (11/2) προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του για τέσσερις βιασμούς.

Νικήτας Τσακίρογλου για Φιλιππίδη και Λιγνάδη: «Για μένα θα παραμείνουν αγαπητοί συνάδελφοι» (Video)

Μάλιστα, λίγο μετά τις 10:00 έφτασαν στο δικαστήριο και οι τέσσερις καταγγέλλοντες. Στα αποκλειστικά πλάνα που μετέδωσε το «Πρωινό», οι τέσσερις καταγγέλλοντες -οι δύο που μένουν στην Ελλάδα και οι δύο που ζουν στο εξωτερικό- σε μια συμβολική κίνηση μπήκαν μαζί στο δικαστικό μέγαρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιούν δημόσια εμφάνιση.

δημητρησ-λιγναδησ

Αίτημα για διακοπή της δίκης από τον Αλέξη Κούγια

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα για διακοπή της δίκης.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας διακοπή της δίκης.

δημητρησ-λιγναδησ

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα του κατηγορούμενου. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η κλήρωση των ενόρκων που θα μετέχουν στη σύνθεση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Μετά την κλήρωση η σύνθεση της έδρας διαμορφώνεται ως εξής: Τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές, τρεις γυναίκες ένορκοι και ένας άντρας ένορκος.

Έν μέσω εντόνων αποδοκιμασιών από πολίτες και συλλογικότητες, έφτασε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ειδικότερα όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια διαμαρτυρόμενο για τις κατηγορίες περί βιασμού που αντιμετωπίζει ο κ.Λιγνάδης.

δημητρησ-λιγναδησ

Διακοπή της δίκης ζήτησε ο κ. Κούγιας

Να διακοπεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου η δίκη του εντολέα του Δ. Λιγνάδη που ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ζήτησε πριν από λίγο ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας. Αυτή την ώρα το δικαστήριο εξετάζει το αίτημα του. Ο Δημήρης Λιγνάδης εισήλθε στη δικαστική αίθουσα λίγο μετά τις εννέα. Μόλις μπήκε στην αίθουσα, πρόσωπο του φιλικού του κύκλου του έπιασε το χέρι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share