Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Μας έστησαν πλεκτάνη»: Όταν η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά προσπαθούσε να "συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα" (video)

Τι δήλωνε πέρυσι;

10 Φεβρουαρίου 2022 20:07
«Μας έστησαν πλεκτάνη»: Όταν η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά προσπαθούσε να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 2021 η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά, μιλούσε για όλους και για όλα στο Live News, σε μία απόπειρα να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης. Έναν χρόνο μετά, η ίδια έχει συλληφθεί μετά τις καταγγελίες φρίκης για τα όσα συνέβαιναν στο ίδρυμα – κολαστήριο.

Παράλληλα, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά

«Σε όλους θα στείλω αγωγές και μηνύσεις, είναι όλα ψέματα, δεν στέκει τίποτα», έλεγε το 2021 η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στην κάμερα του MEGA.

Η πολύμηνη έρευνα, όμως, έδειξε πως το γηροκομείο είχε μετατραπεί σε ένα κολαστήριο ψυχών και ας επέμενε μπροστά η επιχειρηματίας.

«Αν είχε βρεθεί το παραμικρό, θα μας είχαν κλείσει μέσα. Έχουν κάνει μια πλεκτάνη γύρω από μας και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικόνα ζημιάς για να οικονομήσουν χρήμα».

Είναι η περίοδος που πρώην εργαζόμενοι του διαβόητου οίκου ευγηρίας μιλούν και ουσιαστικά προειδοποιούν από το Live News για τα όσα επρόκειτο να αποκαλυφθούν, λέγοντας:

«Όλα είναι αλήθεια, αυτά που ακούω». «Ήταν σαν εγκληματικός χώρος. Με παρακολουθούσαν συνέχεια…»!

Ορισμένοι από τους υπαλλήλους που έβλεπαν τα όσα συνέβαιναν, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Οι άτυχοι ηλικιωμένοι κάνουν παράπονα σε συγγενείς τους, καταρρέουν στα δωμάτια που ζουν, αλλά η ιδιοκτήτρια διαβεβαιώνει πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

«Αυτά που λένε ότι τους κακοποιούμε, όταν ήρθαν και μου έκαναν έλεγχο γιατί δεν βρήκαν τίποτα;», έλεγε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δικηγόρος του γηροκομείου, Νικόλαος Ρουσόπουλος: «Υπάρχουν αποδείξεις ποιους πλησίασαν και ποιοι πλησίασαν μάρτυρες να καταθέσουν κατά του γηροκομείου με τη λογική, ελάτε να καταθέσετε γιατί θα οικονομήσετε. Θα δούμε πραγματικά ποιοι είναι εγκληματική οργάνωση».

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι ο αριθμός των θανάτων στο ίδρυμα δεν ξεπερνά τους μέσους όρους: «217 μάρτυρες θα καταθέσουν, ενώ καταγγέλλοντες είναι μόνο 20», είπε.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν μέσα σε έναν χρόνο καταγράφονται 68 θάνατοι τροφίμων από την ίδια αιτία: Καρδιακή ανακοπή, όπως βεβαίωνε ο ίδιος γιατρός για όλους. Ένας παθολόγος που έβαλε την υπογραφή του σε όλα τα πιστοποιητικά…

Η διερεύνηση πηγαίνει προς τα πίσω και οι αριθμοί οδηγούν τις Αρχές στην εκτίμηση πως βρίσκονται μπροστά σε εγκληματική οργάνωση.

«Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και ο υπέρογκος αριθμός των 293 θανάτων από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2021».

Ο φάκελος της υπόθεσης ανοίγει, τα βασανιστικά ερωτήματα πληθαίνουν κι οι μαρτυρίες πρώην υπαλλήλων στο Live News προκαλούν σάλο: «Χρησιμοποιούν μια βιτρίνα προς τους συγγενείς αλλά αυτά που είδα εκεί μέσα με έχουν στιγματίσει».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι επτά συλληφθέντες χορηγούσαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς στους ηλικιωμένους ελάχιστη τροφή, ενώ οι συνθήκες παραμονής ήταν απάνθρωπες.

Τονίζεται πως τους έδιναν αποφάγια προηγούμενων γευμάτων, καθώς και επικίνδυνες τροφές, όπως εντόσθια ζώων!

Στόχος, να καμφθούν οι πνευματικές τους λειτουργίες και η κινητικότητά τους και οι δράστες να μπορέσουν να βάλουν χέρι στα μετρητά και στα ακίνητά τους.

«Από τη διερεύνηση των τηρουμένων στοιχείων διαπιστώθηκαν παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ», όπως αναφέρεται.

Oι συλλήψεις της Τετάρτης (09.02.2022) ήρθαν να «ξύσουν» την ανοιχτή πληγή των συγγενών, που πλέον ζητούν την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που ευθύνονται για τους θανάτους των αγαπημένων τους προσώπων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share