Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Ανατροπή από τους ειδικούς - Χωρίς όριο οι καθήμενοι στην εστίαση

Ποιος ο λόγος της αλλαγής;

9 Φεβρουαρίου 2022 18:15
Άρση μέτρων: Ανατροπή από τους ειδικούς - Χωρίς όριο οι καθήμενοι στην εστίαση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια ανατροπή προέβησαν οι ειδικοί σχετικά με τις προτάσεις τους για άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, προβάλλοντας μια διαφορά στην εστίαση.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγούνται να μην υπάρχει όριο στους καθήμενους στην εστίαση. Νωρίτερα, είχαν αποφασίσει να αυξηθεί το όριο από 6 σε 8 άτομα ανά τραπέζι.

Κατά τα λοιπά, οι ειδικοί ήταν αρνητικοί στο να επιτραπούν οι όρθιοι στην διασκέδαση, στο να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα που σήμερα είναι 10%.

Η ημερομηνία ορόσημο για την κατάργηση των μέτρων: Τι θα ισχύσει για τους ανεμβολίαστους

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «δίνει» πολύ μεγάλα νούμερα ειδικά στους «σκληρούς» δείκτες. Μόνο χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι άλλοι 95 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας σε ένα 24ωρο, ενώ 551 δίνουν μάχη για να μείνουν ζωντανοί αφού είναι διασωληνωμένοι.

Οι επιστήμονες «βλέπουν» ότι μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση μετά το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση για τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων, ειδικά για τους εμβολιασμένους.

Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, ήταν μια ημερομηνία – σταθμός για όσους δεν επέλεξαν να κάνουν την τρίτη δόση αφού πλέον θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, μετά τη μικρή παράταση που δόθηκε λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Το σχέδιο για την κατάργηση των μέτρων

Στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεών του ο ΣΚΑΪ παρουσίασε το σχέδιο για πλήρη κατάργηση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά με ορίζοντα το Πάσχα που θεωρείται η ημερομηνία ορόσημο για αυτό τον στόχο.

Ήδη σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει στην διεθνή κοινότητα, ενώ άρση των περιορισμών σε εμβολιασμένους βλέπουμε να συντελείται το τελευταίο διάστημα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Το σχέδιο κατάργησης των μέτρων προβλέπεται πως θα είναι μορφής δύο ταχυτήτων. Συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε κανένα περιορισμό εντούτοις θα οφείλουν να φορούν μάσκα.

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με αυτό να αφορά ιδιαιτέρως τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας τα οποία και πλήττονται περισσότερο από τον κορωνοιό.

Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί δεν θα έχουν να κάνουν με την ηλικία αφού το βασικό κριτήριο θα είναι το εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Παράλληλα, το σχέδιο συνεπάγεται και αλλαγές όσον αφορά τη διενέργεια τεστ και την ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού αφού σταδιακά θα υπάρξει μείωση του αριθμού των τεστ που θα γίνονται καθημερινά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share