Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αιτωλοακαρνανία: Άγνωστος εξαπάτησε ηλικιωμένη και της έκλεψε 15.000 ευρώ από πλαστικό κουβά!

Ο δράστης προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ

9 Φεβρουαρίου 2022 14:40
Αιτωλοακαρνανία: Άγνωστος εξαπάτησε ηλικιωμένη και της έκλεψε 15.000 ευρώ από πλαστικό κουβά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα κλοπής έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα στην Αιτωλοακαρνανία το πρωί της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου από άνδρα που προσποιήθηκε ότι ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή σε βάρος άγνωστου δράστη. Ο εν λόγω άνδρας κατηγορείται πως εξαπάτησε ηλικιωμένη σε περιοχή της Μακρυνείας και της άρπαξε 15.000 ευρώ τα οποία εντόπισε σε πλαστικό κουβά.

αστυνομια-αιτωλοακαρνανια

Τεράστια προσοχή - Νέα ηλεκτρονική απάτη στην Κρήτη: 28χρονος «άδειασε» τον λογαριασμό επιχειρηματία

Ο δράστης μπήκε στο σπίτι της γυναίκας στο Ζευγαράκι και προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ. Υποστήριξε πως έπρεπε να προβεί σε εργασίες καθώς υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Έτσι βρήκε τον τρόπο να ψάξει σημεία του σπιτιού και να εντοπίσει τα χρήματα.

Την έπεισε πως έπρεπε εκείνη να μαζέψει τα χρήματα σε ένα συγκεκριμένο σημείο και στη συνέχεια να βγει για να φτιάξει τη βλάβη. Για να μην κινήσει υποψίες, δεν της υπέδειξε ένα σημείο για να βάλει τα χρήματα. Έτσι η άτυχη γυναίκα αρχικά δεν υποψιάστηκε την παγίδα. Όταν έβαλε τα χρήματα σε πλαστικό κουβά και βγήκε έξω από το σπίτι, ο δράστης είχε όλο το χρόνο να ψάξει, να τα βρει και να απομακρυνθεί ταχύτατα πριν η ιδιοκτήτρια καταλάβει τι είχε συμβεί.

Απίστευτο περιστατικό: Αγόρασε μπουκάλι που έκρυβε 50.000 ευρώ – Ξόδεψε τα 14.000 προτού τα επιστρέψει

αστυνομια-αιτωλοακαρνανια

Μετά από ένα ντόμινο αλυσιδωτών συμπτώσεων ένας εργάτης σε στάνη, στην Αιτωλοακαρνανία, αγόρασε ένα μπουκάλι που περιείχε 50.000 ευρώ και μέσα στις γιορτές πρόλαβε να ξοδέψει το ποσό των 14.000 ευρώ!

Όπως αποκαλύπτει το pelop.gr, το μπουκάλι αγοράστηκε από μίνι μάρκετ της περιοχής, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε τοποθετήσει 50.000 ευρώ για φύλαξη.

Όταν διαπίστωσε ότι το πλαστικό δοχείο με τις οικονομίες του είχε πωληθεί σε κάποιον πελάτη, ενημέρωσε την αστυνομία. Ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη, το μίνι μάρκετ διέθετε κάμερες ασφαλείας, οπότε διαπιστώθηκε ότι το μπουκάλι με τα 50.000 ευρώ είχε πουληθεί σε έναν βοσκό.

Ο συγκεκριμένος παρέπεμψε τους αστυνομικούς σε έναν υπάλληλό του, ο οποίος στις γιορτές πρόλαβε και σπατάλησε συνολικά 14.000 ευρώ!

Τελικά, το υπόλοιπο ποσό των 36.000 ευρώ επεστράφη στον δικαιούχο, ενώ για τα υπόλοιπα είναι άγνωστο πως θα διευθετηθεί η διαφορά…

Πηγή: tvxs.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share