Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - "Πονοκέφαλος" με το σύνδρομο MIS-C: Ποια τα συμπτώματά του (video)

Έχει προκαλέσει πολύ έντονη ανησυχία

9 Φεβρουαρίου 2022 14:00
Κορωνοϊός -
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο που εκδηλώνεται κάποιες φορές μετά από νόσηση με κορωνοϊό σε παιδιά.

Αρνητές γονείς: Συνελήφθη μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της σχολείο – Το 9χρονο έχει χάσει δύο χρονιές

Σύνδρομο MIS-C: Ποια τα συμπτώματα – Γιατί προβληματίζει

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ονόμασε την πάθηση MIS-C, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου στη Βρετανία.

Τα ύποπτα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό (πάνω από 38) που επιμένει για περισσότερο από ένα 24ωρο, παρουσία φλεγμονής σε τουλάχιστον δύο όργανα η οποία απαιτεί νοσηλεία, καμία άλλη προφανής διάγνωση, αλλά και πρόσφατη μόλυνση ή έκθεση στον κορωνοϊό έως και τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα.

κορωνοιοσ-παιδια

Τα συμπτώματα του φλεγμονώδους συνδρόμου αυτού εμφανίζονται τέσσερις με έξι εβδομάδες αφού το παιδί προσβληθεί από τον ιό και αφού έχει ήδη αναπτύξει αντισώματα. Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι το σύνδρομο αυτό είναι σπάνια θανατηφόρο, ενώ τα περισσότερα παιδιά αναρρώνουν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου πάνω από 100 παιδιά έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή πάσχουν από το σύνδρομο. «Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση» είπε.

Σύνδρομο MIS-C: Επίσημα ένας θάνατος παιδιού στην Ελλάδα - Ερευνάται και δεύτερος (video)

Πάνω από 100 παιδιά, στην Ελλάδα, έχουν παρουσιάσει το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), μετά τη νόσηση από κορωνοϊό. Έχει καταγραφεί ένας θάνατος.

Ένας θάνατος παιδιού που έπασχε από πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Το παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, που επίσης δήλωσε ότι διερευνάται ακόμη ένας θάνατος που πιθανώς οφείλεται στο εν λόγω σύνδρομο.

«Έχει καταγραφεί ένας θάνατος παιδιού, που είχε υποκείμενο νόσημα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο Mega.

Σχετικά με τον δεύτερο θάνατο που διερευνάται, είπε πως έγινε στα μέσα προς το τέλος του 2020 και από το νοσοκομείο έχει διαγνωσθεί ως αποτέλεσμα του συνδρόμου. Ωστόσο, «δεν είχαν επιβεβαιώσει 100%, ήταν αμφισβητούμενο το περιστατικό».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share