Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Φρίκη στα Χανιά: Επτά συλλήψεις για κακοποιήσεις ηλικιωμένων

Πρόκειται για δύο γιατρούς, νοσηλεύτριες και τις συνιδιοκτήτριες της δομής

9 Φεβρουαρίου 2022 11:40
Φρίκη στα Χανιά: Επτά συλλήψεις για κακοποιήσεις ηλικιωμένων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χανιά: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση σύλληψης επτά ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση της Ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (9/2/2022) η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων και στη σύλληψή τους.

Πρόκειται για δύο γιατρούς, νοσηλεύτριες και τις συνιδιοκτήτριες της δομής.

ηλικιωμενοι-χανια

Πρόκειται για μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες για μαζικούς θανάτους ηλικιωμένων, που έφεραν πανομοιότυπα ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Στο στόχαστρο των ερευνών συμπεριλαμβάνονται επίσης, πληρεξούσια ηλικιωμένων που έχασαν τα σπίτια τους και η υπόθεση θανάτου ηλικιωμένης και την εκταφή της με εντολή Εισαγγελέα, μετά την καταγγελία των παιδιών της για σημάδια κακοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η ογκώδης 400σέλιδη δικογραφία περιλαμβάνει πέντε τουλάχιστον κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα και πληθώρα πλημμελημάτων.

Πηγή: ΕΡΤ

Τραγωδία στη Κρήτη: Τον βρήκε ο αδερφός του νεκρό στο σπίτι του

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 68χρονος στο Ηράκλειο της Κρήτης μέσα στο σπίτι του.

Παράλληλα, ξεσπά η θεία της 13χρονης κατά του βιαστή στο Ηράκλειο

Ο άνδρας εντοπίστηκε από τον αδελφό του, που τον βρήκε κρεμασμένο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του creta24.gr.
Στη συνέχεια, η κόρη του θανόντος ενημέρωσε την Αστυνομία που μετέβη στο σημείο.

Κατά τις πληροφορίες του τοπικού μέσου ενημέρωσης, ο θανών φαίνεται ότι αυτοκτόνησε, ενώ αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα για τα οποία λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Κρήτη: Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε δραπέτες - Παραμένουν άφαντοι οι δύο κακοποιοί

Κρήτη: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απόδρασης των 5 κακοποιών που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ βρίσκονταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι συνελήφθησαν από Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας, σε κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Μάλιστα, στην περιοχή της Χανιώπορτας βρέθηκε το κλεμμένο όχημα των δραστών από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν στραφεί στο νομό Ηρακλείου, για τον εντοπισμό των πέντε κρατουμένων. Τα ξημερώματα εθεάθη στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, το δεύτερο όχημα το οποίο φέρεται να έκλεψαν οι κρατούμενοι από περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου. Υπενθυμίζεται, πως βρέθηκε στο δήμο Μυλοποτάμου ένα αγροτικό ημιφορτηγό με το οποίο φαίνεται ότι διέφυγαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Σίσσες Μυλοποτάμου, ενώ αστυνομικοί από τη σήμανση που έσπευσαν στο σημείο συνέλλεξαν αποτυπώματα και αναμένεται να μεταφερθεί στο Ρέθυμνο.

Τρεις αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση της απόδρασης των 5 επικίνδυνων κακοποιών στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, οι κακοποιοί δραπέτευσαν από τα κρατητήρια του αστυνομικού Μεγάρου Χανίων και σύμφωνα με πληροφορίες, διέφυγαν με αγροτικό όχημα, το οποίο εντοπίστηκε σε περιοχή του Ηρακλείου. Στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη σχετικά με την την απόδραση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία για τη διενέργεια ΕΔΕ για τον καταλογισμό ευθυνών με αποτέλεσμα οι τρεις αστυνομικοί να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Έτσι έγινε η απόδραση

Μεγάλη είναι η ανησυχία στις Αρχές, καθώς οι 5 αλλοδαποί κακοποιοί, θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι. Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους ενώ έρευνες γίνονται σε λιμάνια και αεροδρόμια. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πέντε κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν από τα κρατητήρια του αστυνομικού μεγάρου Χανίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Υπενθυμίζεται ότι έφθασαν στα Χανιά το πρωί του Σαββάτου προκειμένου τη Δευτέρα το πρωί να οδηγηθούν στις φυλακές Χανίων. Οι καταγγελίες για κλεμμένα ΙΧ που έγιναν τα ξημερώματα από πολίτες στα αστυνομικά τμήματα της Δυτικής Κρήτης εξετάζονται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς εξετάζεται και οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας από διάφορες περιοχές των Χανίων προκειμένου να εντοπιστεί η κατεύθυνση στην οποία διέφυγαν οι δραπέτες. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ότι οι κρατούμενοι που απέδρασαν, κατάφεραν να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο της τουαλέτας των κρατητηρίων.

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι κακοποιοί

Οι πέντε κρατούμενοι, οι τέσσερις αλβανικής καταγωγής και ένας πακιστανικής καταγωγής, είχαν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις (ληστείες, ανθρωποκτονία και ναρκωτικά). Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας και Πακιστάν που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά προκειμένου να οδηγηθούν σήμερα, Δευτέρα στο Κεντρικό κατάστημα κράτησης Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτούς, είναι και το μέλος της σπείρας των ενόπλων ληστών που «χτυπούσαν» σπίτια στην Αττική.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε οικίες στην Αττική και στην Περιφέρεια. Απαρτίζονταν από 17 συνολικά άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ο δραπέτης των Χανίων από την Αλβανία, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φαίνεται ότι έχει διαπράξει και ληστεία μετά φόνου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share