Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το... θαύμα του Βύρωνα; Συνεχίζει να δακρύζει η εικόνα της Παναγίας ενάμιση χρόνο μετά! (video)

Τι λένε οι ειδικοί

8 Φεβρουαρίου 2022 20:20
Το... θαύμα του Βύρωνα; Συνεχίζει να δακρύζει η εικόνα της Παναγίας ενάμιση χρόνο μετά! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα συνεχόμενο θαύμα που ξεκίνησε ανήμερα της εορτής για το Γενέθλιο της Θεοτόκου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ήταν 8 Σεπτεμβρίου του 2020 όταν πιστοί που βρίσκονταν στο ναό για τη Θεία Λειτουργία είδαν να δακρύζει η εικόνα της Παναγία.

Η εικόνα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο λόγος για τον οποίο η εικόνα δακρύζει είναι ότι συμπάσχει με τα παιδιά της, δηλαδή όλους τους ανθρώπους.

Άλλοι το δάκρυ της, το ερμηνεύουν ως ένα μήνυμα που θέλει να προειδοποιήσει πιθανόν όλους εμάς για κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Η εικόνα ξεκίνησε να δακρύζει από της 8 Σεπτεμβρίου του 2020, ανήμερα της γιορτής της. Ο ναός θα είναι ανοιχτός από το πρωί στις 07:00 έως το βράδυ, στις 19:00, ενώ τελούνται καθημερινά δυο παρακλήσεις ενώπιον της Αγίας Εικόνος Της, μια το πρωί στις 11:00 και η άλλη το απόγευμα, στις 17:30.

«Κεραυνοί» Υπουργείου Εξωτερικών κατά Τουρκίας για την Παναγία Σουμελά: «Προσβλητικές εικόνες, χόρευαν ντίσκο»

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι εικόνες από τη Μονή της Παναγίας Σουμελά, που χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για μουσικό βίντεο. Με ανακοίνωσή του το ελληνικό ΥΠΕΞ καλεί τις τουρκικές αρχές να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις «για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξη του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για Προσκυνηματικούς λόγους. Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share