Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Θρήνος στον Ελληνικό Στρατό: Κατέληξαν 43χρονος ΕΠΟΠ και η μητέρα του στη Θεσσαλονίκη

Απεβίωσαν με διαφορά τριών ημερών

8 Φεβρουαρίου 2022 19:59
Κορωνοϊός - Θρήνος στον Ελληνικό Στρατό: Κατέληξαν 43χρονος ΕΠΟΠ και η μητέρα του στη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Έφυγε» λόγω κορωνοϊού σήμερα το πρωί 43χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης του Στρατού Ξηράς στη Θεσσαλονίκη, ενώ τρεις μέρες πριν είχε χάσει και τη μητέρα του.

Πρόκειται για τον Μ.Π, Επιλοχία ΤΘ της 34 ΕΜΑ, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες του kranosgr.com, νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας και ο θάνατος της μητέρα του Επιλοχία, η οποία πέθανε πριν τρεις ημέρες επίσης από κορωνοϊό.

Η κηδεία του Επιλοχία Μ.Κ, θα γίνει αύριο στις 13.00 στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Σύνδρομο MIS-C: Επίσημα ένας θάνατος παιδιού στην Ελλάδα - Ερευνάται και δεύτερος

κορωνοιοσ-θανατοσ

Πάνω από 100 παιδιά, στην Ελλάδα, έχουν παρουσιάσει το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), μετά τη νόσηση από κορωνοϊό. Έχει καταγραφεί ένας θάνατος.

Αρνητές γονείς: Συνελήφθη μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της σχολείο – Το 9χρονο έχει χάσει δύο χρονιές

Ένας θάνατος παιδιού που έπασχε από πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), έχει καταγραφεί στην Ελλάδα.

Το παραπάνω γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, που επίσης δήλωσε ότι διερευνάται ακόμη ένας θάνατος που πιθανώς οφείλεται στο εν λόγω σύνδρομο.

«Έχει καταγραφεί ένας θάνατος παιδιού, που είχε υποκείμενο νόσημα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο Mega.

Σχετικά με τον δεύτερο θάνατο που διερευνάται, είπε πως έγινε στα μέσα προς το τέλος του 2020 και από το νοσοκομείο έχει διαγνωσθεί ως αποτέλεσμα του συνδρόμου. Ωστόσο, «δεν είχαν επιβεβαιώσει 100%, ήταν αμφισβητούμενο το περιστατικό».

Τα συμπτώματα του MIS-C

Το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) αφορά σε μία κατάσταση, κατά την οποία διαφορετικά μέρη του σώματος παρουσιάζουν φλεγμονή, μεταξύ των οποίων η καρδιά, οι πνεύμονες, το συκώτι, ο εγκέφαλος, το δέρμα, τα μάτια και τα όργανα του γαστρεντερικού συστήματος.

Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με το σύνδρομο MIS-C σε παιδιά, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ εφιστούν την προσοχή των γονιών σε μια σειρά από σημάδια.

κορωνοιοσ-θανατοσ

Ειδικότερα, το CDC συνιστά την άμεση επικοινωνία με γιατρό, στην περίπτωση που τα παιδιά εμφανίσουν τα συγκεκριμένα συμπτώματα:
  • Στομαχόπονος
  • Κόκκινα μάτια
  • Διάρροια
  • Ζαλάδα (ένδειξη χαμηλής πίεσης αίματος)
  • Εξάνθημα
  • Έμετοι

Το CDC αναφέρει ότι μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό τι προκαλεί το MIS-C, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να είναι σοβαρό, ακόμα και θανατηφόρο, αλλά τα περισσότερα παιδιά που διαγνώστηκαν με αυτήν την κατάσταση έχουν βελτιωθεί με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Οι αμερικανικές υγειονομικές Αρχές υπογραμμίζουν ότι «το CDC συνεχίζει να μαθαίνει για το MIS-C και το πώς επηρεάζει τα παιδιά, επομένως δεν γνωρίζουμε γιατί κάποια παιδιά έχουν προσβληθεί από το MIS-C και άλλα όχι. Επίσης, δεν γνωρίζουμε εάν παιδιά με διάφορες συνθήκες υγείας είναι περισσότερο πιθανό να προσβληθούν από MIS-C».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share