Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο απατεώνας του Tinder που συνελήφθη στην Αθήνα και εξαπάτησε πολλές γυναίκες (video)

Ποιος είναι ο γιος του Ισραηλινού μεγιστάνα, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών

8 Φεβρουαρίου 2022 16:51
Ο απατεώνας του Tinder που συνελήφθη στην Αθήνα και εξαπάτησε πολλές γυναίκες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σάιμον Λεβιέβ είναι ο γιος ενός Ισραηλινού μεγιστάνα ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών. Κινείται από ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για δουλειές με ιδιωτικό τζετ.

4 ταινίες στο Netflix που είναι βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα και δεν πρέπει να χάσεις

Ανάμεσα στα πολύωρα μίτινγκς, ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram επιδεικνύοντας τα πεντάστερα ξενοδοχεία στα οποία διαμένει, τα super cars που οδηγεί, τα πανάκριβα πιάτα διάσημων εστιατορίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4».

Α, και φλερτάρει στην πλατφόρμα γνωριμιών, Tinder. Εκεί όπου συχνάζουν η Σεσίλ, η Περνίλα και η Αϊλίν, που γοητεύονται από τον τρόπο ζωής του και την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Κάπως έτσι ξεκινά και το πρώτο ραντεβού μαζί του. Οι τρεις γυναίκες, αφηγούνται στο νέο ντοκιμαντέρ του Νέτφλιξ, Ο Απατεώνας του Tinder, τις φρικτές εμπειρίες που βίωσαν στο πλευρό του φαινομενικά γοητευτικού πρίγκιπα του παραμυθιού που κατέληξε να γίνει ο προσωπικός τους εφιάλτης.

Ακολουθώντας τις πιο κλασικές χειραγώγησης ο Σάιμον φρόντισε να τις εντυπωσιάσει εξαρχής. Πρώτο ραντεβού σε εστιατόριο χλιδάτου ξενοδοχείου, ένα μπουκέτο λουλούδια αξίας τριψήφιου ποσού την επομένη, γλυκόλογα και αστείες συζητήσεις για ένα κοινό μέλλον, πτήσεις με λίαρ τζετ, προσωπικές εξομολογήσεις, συχνή επικοινωνία. Οι τρεις τους έμεναν σε διαφορετικές χώρες. Λονδίνο, Στοκχόλμη, Αμστερνταμ, Οσλο, ραντεβού, συναντήσεις, υποσχέσεις. Κι εκεί που όλα μοιάζουν ονειρεμένα, το αφήγημα αλλάζει και τα πρώτα σύννεφα στον νυκτερινό, διαμαντένιο ουρανό κάνουν την εμφάνισή τους.

Μια φωτογραφία του σωματοφύλακά του, με το κεφάλι του γεμάτο αίματα, ηχητικά μηνύματα του νεαρού με τρομαγμένη φωνή να περιγράφει πως κάποιοι τους επιτέθηκαν, πως ανταγωνιστές τον κυνηγάνε… Κι επειδή οι εχθροί του τον εντοπίζουν μέσω της πιστωτικής του κάρτας, ζητά από τις συντρόφους του να του δανείσουν κάποια ποσά, της τάξης των 25.000 ευρώ και μόλις ξεπεράσει τον κίνδυνο θα τους τα επιστρέψει

Έτσι ξεκινάει ένας εφιάλτης για τα κορίτσια, τα οποία τον εμπιστεύονται αφού κατανοούν πως η οικονομική του επιφάνεια είναι μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατούνται από το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι κακό στον άντρα που έλεγε πως θέλει να κάνει μαζί τους οικογένεια. Αυτό το κόλπο λοιπόν ήταν το κλασικό του μοτίβο για να αποσπά τα χρήματα που θέλει και να ζει πολυτελή ζωή.

Όταν η πρώτη από τις τρεις κοπέλες αντιλαμβάνεται πως δύσκολα θα πάρει τα χρήματα που του έχει δανείσει πίσω και με τη θηλειά της τράπεζας να σφίγγει, αφού έχει δανειστεί συνολικά 250.000 δολάρια, για χάρη του, βρίσκεται σε απόγνωση. Του το λέει κι ο Σάιμον προσπαθεί να την καθησυχάσει με διάφορα τεχνάσματα μέχρι που ανακαλύπτει η ίδια σε δημοσίευμα Φιλανδικής εφημερίδας, ότι ο Σάιμον είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο τρεις Φινλανδές.

Η αστυνομία την αγνοεί και απευθύνεται πλέον σε μεγάλη εφημερίδα του Οσλο με τους δημοσιογράφους να ταξιδεύουν στο Ισραήλ και να ανακαλύπτουν την πραγματική ταυτότητα του Σάιμον ο οποίος δεν είναι γιος ενός πολυεκατομμυριούχου, αλλά ένας απατεώνας που συστηματικά αποσπά χρήματα από ανυποψίαστες κοπέλες ενώ είχε συλληφθεί στο παρελθόν.

απατεωνασ-τιντερ

Κάπως έτσι ξεκινά να ξεμπερδεύεται το κουβάρι. Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται, η φωτογραφία του απατεώνα δίνεται στη δημοσιότητα με αποτέλεσμα ο Σάιμον πλέον να μην μπορεί να ψαρεύει θύματα στο τίντερ, να απειλεί τις τρεις κοπέλες που τον κατήγγειλαν, να τις εκβιάζει και στο τέλος να συλλαμβάνεται τον Ιούλιο του 2019 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως καταδικάστηκε από Ισραηλινό δικαστήριο σε φυλάκιση 15 μηνών και στο 5μηνο, λόγω καλής διαγωγής, αποφυλακίστηκε.

Πλέον, συνεχίζει να ζει πολυτελώς στην Ιερουσαλήμ, ενώ τα κορίτσια δουλεύουν για να ξεπληρώσουν τα δάνεια που πήραν για εκείνον. Υπολογίζεται σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ πως είχε καταφέρει να αποσπάσει με αυτή την καμπίνα αρκετά εκατομμύρια ευρώ από γυναίκες που κάποια στιγμή πίστεψαν πως συνάντησαν πραγματικά τον πρίγκιπα του παραμυθιού.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share